Verslag Friese Boys JO17 dd 10-02-2024

๐…๐ซ๐ข๐ž๐ฌ๐ž ๐๐จ๐ฒ๐ฌ ๐‰๐Ž ๐Ÿ๐Ÿ•-๐Ÿ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐ฅ๐š๐š๐ญ ๐ค๐จ๐ฉ๐ฅ๐จ๐ฉ๐ž๐ซ ๐ฌ๐ญ. ๐€๐ง๐ง๐ž๐ฉ๐š๐ซ๐จ๐œ๐ก๐ข๐ž ๐‰๐Ž ๐Ÿ๐Ÿ•-๐Ÿ ๐ž๐ง ๐ข๐ฌ ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž ๐ค๐จ๐ฉ๐ฅ๐จ๐ฉ๐ž๐ซ ๐Ÿ๐ž ๐ค๐ฅ๐š๐ฌ๐ฌ๐ž.
Na de winst op LAC Frisia JO 17-2, was vandaag te gast op sportpark de Seadkampe de koploper st. Annaparochie JO 17-1. Op doel stond vandaag de aanvoerder Bart-Gjalt. De verdediging bestond uit Wieger, Sydse, Javier en Jesse Jan. Het middenveld bestond uit Sape, Fokke en Mikai en de aanvallers waren Jurjen, Robert en Foppe Durk. Op de bank starten vandaag Tjitze en Jarno. Voor de nodige aanmoedigingen was vandaag de geblesseerde Jelte Feenstra weer aanwezig. Scheidsrechter vandaag was Bote Veenstra en assistent-scheidsrechter voor de Friese Boys was Foppe v/d Veen.
Rond de klok van negen uur begon de wedstrijd onder leiding van Bote Veenstra. De Friese Boys JO 17-1 begonnen voortvarend, de wedstrijd tegen LAC Frisia JO 17-2 had hun moed gegeven en vandaag was een mooie kans om te laten zien dat de ploeg mee kan strijden boven in de tweede klasse. Na een paar minuten kwam daar toch st. Anneparochie JO 17-1 opzetten, zij hadden andere plannen en probeerden met goed voetbal de Friese Boys JO 17-1 onder druk te zetten. Het schot op goal werd gekeerd door een goed keepende Bart-Gjalt. Hierna waren de Friese Boys JO 17-1 aan de beurt en was het Wieger die op goal mocht schieten maar het afstandsschot was net naast. In de 8ste minuut was daar een aanval van de Friese Boys JO 17-1 met een paar mooie bewegingen wist Mikai de verdediging van st. Annaparochie JO 17-1 te verrassen en op goal te schieten. Met een goede redding wist de keeper van st. Annaparochie de bal naast te tikken en de eerste corner van de wedstrijd voor Friese Boys JO 17-1 was een feit. Slechts twee minuten later was daar een mooi samenspel tussen Mikai en Robert, het schot op goal daarna werd weer gepakt door de keeper van st. Annaparochie JO 17-1. In de dertiende minuut was het dan toch raak voor de Friese Boys JO 17-1 en kwam daar de verdiende voorsprong. Uit een corner wist Jurjen te scoren en stond het 1-0. Toch was de wedstrijd nog lang niet gespeeld en was de winst zeker niet binnen. Na deze achterstand kwam st. Annaparochie JO 17-1 weer wat meer opzetten, de ploegen waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd kakte wat in en het tempo ging omlaag. Toch waren er zo nu en dan wel uitvallen van beide partijen. Zo ook in de 29ste minuut toen st. Annaparochie JO 17-1 op de paal schoot. Dit gaf st. Annaparochie weer meer moed en de druk werd opgevoerd op de verdediging en de keeper van de Friese Boys JO 17-1. Maar ze wisten stand te houden, door hard te werken. Tegen het eind van de eerste helft was er nog een grote kans voor Foppe Durk, maar deze ging helaas net naast. Nu eerst maar even een ranja en een bakje koffie.
Het werd meteen duidelijk aan het begin van de tweede helft dat de kleine voorsprong hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zou zijn. Niet door het fantastische voetbal maar door de druk die st. Annaparochie zetten was het te verwachten dat de stand weer gelijk zou worden getrokken. Toch was daar wel de vechtlust van de Friese Boys JO 17-1 om de voorsprong te verdedigen en uit te breiden. In de 46ste minuut was daar een vrije trap voor st. Annaparochie JO 17-1, vanuit deze vrije trap werd gescoord. De goed fluitende scheidsrechter zag dat het buitenspel was en keurde doelpunt af. In de tweede helft waren de kansen van Friese Boys JO 17-1 spaarzaam. De wil was er wel, maar soms lukt het gewoon even niet. St. Annaparochie kreeg daarnaast wel wat meer kansen, maar zagen op een bepaald ogenblik ook wel onder ogen dat er vandaag niet meer in zat. Toen voor de tweede keer een doelpunt werd afgekeurd omdat het buitenspel was werd de strijdbijl begraven en was de overwinning voor de Friese Boys JO 17-1 een feit. Toen het eindsignaal klonk was de tevredenheid daar en zijn de Friese Boys JO 17-1 nu koploper in de tweede klasse. De overwinning vandaag op st. Annaparochie Jo 17-1 die werd behaald is een verdienste van de gehele ploeg. Nu op naar de volgende wedstrijd en dat is op 2 maart op sportpark Wiarda tegen blauw Wit `34 JO 17-3.
Verslag en foto’s: Otto Smid