2de competitieronde Friese Boys 45+

2e competitieronde Friese 45+
Voor de tweede ronde moesten we naar buur Zwaagwesteinde voor de meesten nu De Westereen, de meeste spelers kwamen op de fiets zodat de derde helft gezellig met een biertje kon worden afgesloten. Na een matige eerste ronde vandaag de tweede ronde. Coach Jan moest eerst er voor zorgen dat de neuzen weer dezelfde kant op stonden. Dit is meestal wel het geval maar vorige week was er tijdens de topper Suawoude 2 tegen Friese Boys een klein incidentje tussen twee spelers van ons keurkorps. In deze wedstrijd stond het 9-0 voor Friese Boys. Een speler van Friese Boys zei tegen Tom “als je in eigen doel schiet dan geef ik je 20 euro” Dit moet je niet aan Tom vragen, Tom doet alles voor geld. Het lukte Tom om onze keeper Gerwin te verschalken. Tom zijn weekend kon niet meer kapot met wat extra zakgeld, het weekend van Gerwin was naar de kloten hij had nu niet de nul gehouden. Gelukkig konden beide heren het vanavond weer goed met elkaar vinden en was de kou weer uit de lucht.
De volgende spelers kwamen vandaag in aktie Piet, Wietse, Klaas, Gerwin, Tom, Andre, Hielke, Leo, en Jan. Grote afwezige was onze nestor Henk de Boer, na alle praatjes van de vorige keer had hij nog last van zijn kuit en spierpijn in zijn kaken.
De eerste wedstrijd was tegen titelkandidaat Zwaagwesteinde. Zwaagwesteinde had het meeste balbezit en Friese Boys stond verdedigend zeer goed zodat Zwaagwesteinde weinig kansen kreeg. Friese Boys was in de counter gevaarlijk en kreeg ook enkele mogelijkheden. Het bleef bij een terechte 0-0.
Tweede wedstrijd was tegen VVT. Friese Boys was de bovenliggende partij en kwam snel op 1-0. Leo gaf een perfecte voorzet op Klaas die met dichte ogen de 1-0 binnen knikte. In de slot seconden kreeg VVT een vrije schop net voor het doel Riemer schoot de bal goed binnen maar een speler van VVT blokkeerde dit schot zodat deze wedstrijd met 1-0 werd gewonnen.
De derde wedstrijd was tegen De Lauwers. De lauwers had volgens mij een veel fitter en jonger team dan de vorige keer en Friese Boys had het moeilijk tegen deze tegenstander. De Lauwers had een veldoverwicht maar Friese Boys kreeg de beste kansen maar Piet, Leo, Hielke en Jan konden deze niet verzilveren.
De vierde en laatste wedstrijd was tegen Veenwouden. Veenwouden had door blessures geen wissels meer. Bij Friese Boys stond Piet al onder de douche, de gebroeders de Graaf waren niet meer okselfris dus Friese Boys was ook gehavend. Friese Boys had het meeste balbezit maar het stokte te vaak in de aanval. Het balletje viel net iedere keer eventjes verkeerd. Noemenswaardig is dat Jan op snelheid van eigen helft een solo begon. Op het laatst kwam hij alleen op de keeper af en met een sliding maakte hij de 1-0. Dit is absoluut een hoogte punt Jan heeft nog nooit een sliding gemaakt en nu deed hij het op kunstgras. Gevolg was schaafwonden op knie en bovenbeen. .(zie de beelden) Het is nu al zeker dat Jan de volgende ronde op 12 november niet kan mee doen.
Mooi is dat Tom geen poging heeft gedaan om zijn eigen keeper te passeren en dat Gerwin deze avond geen tegendoelpunt kreeg.
Met deze resultaten was Friese Boys met 8 punten de grote winnaar. Achterstand op nummer 1 Zwaagwesteinde is iets kleiner geworden.
De derde helft was natuurlijk gezellig. De verloting was zeer corrupt. Ondanks de vele gekochte loten hebben wij geen prijs gewonnen. Volgende ronde is 29 oktober bij De Lauwers.
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys