Anjum JO11-Friese Boys JO11 zaterdag 25-9-2021

Op het Kolkenfjild van VV Anjum stond een lastige uitwedstrijd te wachten voor JO-11. De nummer twee van deze competitie scoorde er al flink op los. “Dizze famkes kinne we wol ha”, klonk het uit de box van de wit-blauwen. Daar had Marieke geen boodschap aan, na goed overspelen, schoot ze Friese Boys op een 0-2 voorsprong. Anjum deed nog wel iets terug, 1-2. Beide teams waren dan ook goed aan elkaar gewaagd, toch verzuimde Friese Boys voor rust meer afstand te nemen.
In de achterhoede stonden Jeffry, Kayra, Dylana en Elbrich puik te verdedigen en via twee goals van Karst liep Friese Boys zelfs uit naar een riante 1-4 voorsprong. Toch was de wedstrijd nog lang niet gespeeld want Anjum weigerde zich over te geven en scoorde de 2-4. Even later werd het ook nog 3-4. Tot aan de laatste minuten bleef het spannend, maar op het middenveld stonden Hendrike en Sjoukje Thirza haar mannetje. Ook keeper Eelke Ager bracht een paar keer knap redding.
De toeschouwers uit Anjum en Kollumerzwaag genoten van de strijd en inzet van de jongens en meisjes op het veld. Dinand maakte vlak voor het eindsignaal aan alle hoop voor Anjum een einde door schitterend de 3-5 in het net te poeieren. Na vier wedstrijden blijft Friese Boys door deze knappe uit-overwinning de trotse koploper.