Ayelt van Zuiden nieuwe hoofdtrainer Friese Boys.

Vanaf het seizoen 2022/2023 wordt Ayelt van Zuiden de nieuwe hoofdtrainer van Friese Boys. Van Zuiden is een jonge en ambitieuze trainer die al jaren werkzaam is in de Zuidwesthoek van onze provincie. Van Zuiden wil nu zijn vleugels uitslaan en in een andere regio werken. Hij wil wel eens andere clubs tegenkomen en zien hoe de beleving in de Wâlden is.
‘Nadat ik bij een aantal mooie clubs in de regio heb gewerkt, leek het mij verstandig en uitdagend om eens ergens compleet nieuw te beginnen. Bij het doorspitten van het verleden en heden van deze club raakte ik overtuigd om contact op te nemen met dhr. Mulder. Friese Boys is een vereniging waar veel activiteit is. Er staat een goede organisatie en er is voldoende toekomstperspectief bij deze vereniging’, aldus Van Zuiden.
Na een drietal gesprekken was de vacature ingevuld. Het eerste gesprek was telefonisch met technisch directeur Mient Mulder. Mulder was gelijk enthousiast en na later bleek van Zuiden ook. Het tweede gesprek was met andere TC-leden en enkele spelers. Dit was ook een zeer positief gesprek. Het derde gesprek was met Mient Mulder en penningmeester Jan Kempenaar. Door wederzijds enthousiasme werd de overeenkomst snel gesloten.
Van Zuiden is ondanks zijn 33 jaar nog een jonge maar zeer ervaren trainer. De afgelopen 3 seizoenen was hij hoofdtrainer van Bakhuizen. Daarvoor heeft hij o.a. de 2e selectie van NOK, Sleat en de jeugd van Balk getraind waar hij ook eindverantwoordelijk is geweest voor de jeugdopleiding. Overdag is van Zuiden werkzaam in het basisonderwijs en woonachtig in Balk. Hier woont ook ons voormalig lid Ale Geert de Vries die ons alles over van Zuiden kon vertellen.
Friese Boys is zeer blij met het aantrekken van Ayelt van Zuiden.
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys