Bekeravontuur afgelopen voor Friese Boys JO19

Zaterdag 4 september 2021

Harkemase Boys JO19 – Friese Boys JO19           8-0 (2-0)
Na een wisselvallige oefencampagne werd in de 1e bekerwedstrijd gespeeld tegen 1e klasser Harkemase Boys. Harkema had al enkele hoofdklassers verslagen. Friese Boys bood in de 1e helft wel partij en met een ruststand 2-0 konden de coaches Johannes en Jelmer wel leven. Kansjes waren er voor Jan Peter, Oane en Nick. In de 2e helft werd in de slotfase de posities in het veld niet gehouden en Harkema trof veelvuldig doel. Keeper Danny kon er weinig aan doen. Een dikke winst voor de Harkema.

Zuidhorn JO19-2 – Harkema Opeinde JO19          2-1

Zaterdag 11 september 2021

Friese Boys JO19 – Zuidhorn JO19-2                       4-2
Onder leiding van Oetzen Wiegersma werd er om 10.30 uur afgetrapt tegen 2e klasser Zuidhorn. Friese Boys probeerde de gasten de wil op te leggen en dat lukte redelijk, hoewel de voorwaartsen van Zuidhorn gevaarlijk waren in de uitbraken. Oane opende de score na een assist van Marwan 1-0 en even later was het weer Oane, die op assist van Nick scoorde 2-0. Jarno miste nog een kans voor een leeg doel. Yoeri zorgde voor de ruststand en tikte een voorzet van Nick bij de 2e paal binnen. Rust 3-0. In de 2e helft regende het voortdurend en dat kwam het spel niet ten goede. Het werd een fysieke wedstrijd met onvriendelijkheden over en weer. Zuidhorn kwam nog terug, maar Ilian zorgde van dichtbij voor het 4e doelpunt op assist van Marten. Keeper Danny zorgde met het team voor de 1e bekerwinst.

Harkema Opeinde JO19 – Harkemase Boys JO19 0-1

Zaterdag 18 september 2021

Harkema Opeinde JO19 – Friese Boys JO19        3-1 (2-1)

2e klasser Harkema Opeinde had een prima wedstrijd gespeeld tegen Harkemase Boys en dat gaf de thuisclub na 2 nederlagen weer moed. Friese Boys startte overdonderend en binnen 30 seconden lag de bal in het net, een pass van Marwan belandde bij Sieds, die op de brommer ging, passte op Marten die met links binnentikte 0-1. Daarna was het een sportief gevecht op het veld om openingen te creëren. Friese Boys kreeg voldoende kansen vooral Oane was ongelukkig in de afronding. Een misser van Marwan na een ingooi, leverde onverwacht de gelijkmaker op. Een vrije trap werd overtuigend ingeschoten 2-1. Yoeri, Jilt en Jesse hadden mooie acties, helaas te weinig rendement. In de blessuretijd schoot Nick nog een vrije trap keihard op de kruising. In de 2e helft voldoende kansen voor Oane, Roan, Rowan, maar gescoord werd er uit een uitbraak, Lucas was net te laat in de sliding.

Keeper Douwe Jan, die prima keepte kon er net niet bij 3-1. Keeper van de thuisclub was de  uitblinker keepte veelal tussen penaltystip en 16 meter en kon veel steekballen onderscheppen. De scheidsrechter voelde de wedstrijd aan en floot uitstekend. Harkemase Boys won alle wedstrijden en gaat door naar de volgende ronde. De 1e competitiewedstrijd in de 1e klasse wordt as zaterdag thuis gespeeld tegen Drachten JO19 om 10.30 uur.

Harkemase Boys JO19 – Zuidhorn JO19-2            9-0