Broekster Walden JO8- Friese Boys JO8 dd 14-5-2022

Friese Boys JO8 pakt punt in doelpuntenfestijn bij Broekster Wâlden JO8

De aanwezige toeschouwers in het zonnige Damwâld kregen ruim waar voor hun geld. Met maar liefst twaalf doelpunten werd men getrakteerd op een zeer attractieve wedstrijd die uiteindelijk onbeslist eindigde. Het werd 6-6.

Friese Boys moest het vandaag doen zonder Siebren en de jarige Aldert Jan (fan herte lokwinske Aldert Jan!). Ook manager Daniël moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Zijn taken werden op interim-basis overgenomen door Wilco.

De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van keeper Jorn. Getooid met een spalk kon hij zijn mooie felgele keeperswanten na zeven weken lappenmand eindelijk weer aan gaan trekken.

Friese Boys begon zeer sterk en bouwde in korte tijd een comfortabele 3-0 voorsprong op door doelpunten van Melle, Herre en Dirk-Rinze. Vervolgens was het de beurt aan Broekster-Wâlden. Met eveneens drie goals op rij kwamen de Damwâldsters weer langszij.

Kort daarna kwam Friese Boys opnieuw op voorsprong. Melle stoomde op over rechts en met een strakke voorzet vond hij Dirk-Rinze bij de tweede paal. Die wist hier wel raad mee en maakte de 4-3. Toch kwam Broekster Wâlden vlak voor rust weer terug. En met deze 4-4 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht voor een welverdiende beker ranja.

In de tweede helft nam Ben de keeperspositie over van Jorn. De verdediging, met onder andere Karst en Mart Jelke, namen zich samen met Ben voor om de boel achterin potdicht te houden. En zo ging Friese Boys met frisse moed direct weer op zoek naar een doelpunt. En deze kwam er ook. Het was de mee naar voren geschoven Milan die het leder in het doel wist te werken en hiermee de 5-4 aantekende. Maar toch wist Broekster Wâlden de stand wéér gelijk te trekken naar 5-5.

Toen was het de beurt aan onze Friese Girl Angelique. Zij ontving de bal van achteruit en zo stond ze pardoes oog in oog met de keeper van Broekster Wâlden. Koel en beheerst schoot ze de 6-5 binnen. Even leek Angelique hiermee de matchwinnares te worden. Maar helaas, u raad het al, ook deze voorsprong werd door Broekster Wâlden te niet gedaan. Uit een afstandsschot vanaf de zijlijn werd raak geschoten en hiermee de 6-6 eindstand op het scorebord gezet.

Al met al een meeslepend voetbalgevecht met toch wel een terechte uitslag. Volgende week hopelijk wederom een spektakel, dan komt VVT op bezoek te Kollumerzwaag.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys