BroeksterWalden JO8 – Friese Boys JO8 zaterdag 19-8-2022

Strijdlustig Friese Boys JO8 wederom op valreep naar remise

Twee weken na het doldwaze gelijkspel tegen FC Burgum JO8 flikten de voetballers van Friese Boys JO8 het gewoon weer. Net als tegen de Burgummers werd er in de allerlaatste seconden van de wedstrijd een 4-4 op het scorebord gezet, dit keer in de uitwedstrijd tegen de JO8-1 van Broekster-Wâlden.

Het was the-day-after Eunice, één van de zwaarste stormen van de afgelopen jaren in Nederland. Onderweg naar Damwâld werden dan ook de nodige omgewaaide bomen, losse dakpannen en weggesprongen trampolines gespot. Er werd afgereisd zonder Ben, Dirk-Rinze en Melle die alle drie een welverdiend weekendje uitwaaien hadden geboekt.

De wedstrijd begon stormachtig vanuit de zijde van Broekster-Wâlden. De eerste de beste aanval werd direct omgezet in een 1-0 voor de thuisploeg. Friese Boys was wakker geschud. Toch waren het de Damwâldsters die op jacht gingen naar meer. Maar iedere keer stuitten ze op het sterke defensieve blok bestaande uit Karst, Aldert-Jan en Siebren. Dit in samenwerking met keeper Jorn, die al zweefduikend zijn goal weer zeer bekwaam schoon hield.

Na deze kansenstorm kwam Friese Boys wat meer aan voetballen toe. Dit resulteerde in de 1-1 gemaakt door Milan, die de bal na een mooie aanval in de lange hoek wist te plaatsen. Friese Boys kreeg vervolgens de wind in de zeilen en kwam op een 1-2 voorsprong. Mart Jelke tikte het leder via binnenkantje paal binnen, na weer een perfecte steekbal van Herre. Het sluitstuk van de eerste helft was voor Broekster-Wâlden: ze kwamen weer op gelijke hoogte, 2-2. Het rustsignaal klonk. Spelers, staf en aanhang van beide partijen waaiden richting kleedbox en kantine voor een bakje vocht.

In de tweede helft werd het spelbeeld gekenmerkt door een constant heen en weer. Jorn wist ondanks de frisse tegenwind de uittrap steeds knap richting voorwaartsen Herre, Angelique en Milan te krijgen. Aan andere zijde was het Broekster-Wâlden die de bal net zo hard, met de wind mee dus, weer terug deed keren. Uit één van de goede uittrappen van Jorn was het wingback Mart Jelke die een gaatje vond in de Broekster-Wâldse defensie. Via een panna bij de keeper werd de leiding weer gepakt, 2-3. Vervolgens kreeg Broekster-Wâlden de wind weer mee en deden ze de wedstrijd weer helemaal kantelen door twee keer te scoren. Oei… Nattigheid…

Maar, Friese Boys JO8 geeft nooit op, dat weten we inmiddels. Meerdere kansen volgden dan ook, echter telkens kwam er een voet van de keeper tussen of raasde de bal rakelings naast het doel. Met nog maar enkele minuten op de klok werd er stiekem gedacht aan het Burgum-thuis-scenario. Maar de tijd tikte maar door en de hoop op herhaling van dit kunststukje leek vervlogen… Of toch niet?

Nog één keer naar voren dan, met z’n allen! En daar ontvangt kilometervreter Milan de bal… Controle… Dribbel… BAM…! In het linkerhoekje…! 4-4…! Ongelofelijk! Ze doen het gewoon weer! Gelijk na de opvolgende aftrap klonk het eindsignaal van de scheidsrechter. Toch een herhaling van twee weken geleden; weer een gelijkspel uit het vuur gesleept, weer een punt die voelt als een overwinning. Geweldig!

Komende week staat de voorjaarvakantie voor de deur. Tijd om even bij te komen van alle stormen en toe te werken naar de derby tegen Zwaagwesteinde JO8-2 op zaterdag 5 maart te Kollumerzwaag.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys