Buitenpost JO9-2 Friese Boys JO9-2 zaterdag 9-10-2021

Goed spelend Friese Boys JO9-2 wint z’n eerste competitiewedstrijd van dit seizoen van Buitenpost JO9-2 (3-8)
op zaterdag 9 oktober.

Na een aantal wedstrijden heel dichtbij de winst te zijn geweest was het vandaag raak!

Vandaag mochten de boys weer los na een teleurstelling van vorige week, omdat die wedstrijd helaas niet door ging. Dit keer reisden we af naar sportpark ‘De Swadde’ in Buitenpost. We moesten verzamelen om 8.15u bij de kantine Friese boys.
Vandaag moesten we het doen zonder onze coaches; Eppie en Sean. Wietse en Thomas namen vandaag deze taak over.
Toen iedereen z’n kleding aan had werden de heiten en memmen de boxen uitgewerkt, zodat coach Wietse aan z’n speech kon beginnen. Hij legde alles uit met plastic bekertjes, zodat de jongens precies wisten wat ze moesten doen. Vol goede moed werd er om 9.00 uuur afgetrapt. Er waren meteen al kansen van beide ploegen. Na een aantal gemiste kansen van Ryan, Silvan en Mike was het Buitenpost die op voorsprong kwam, 1-0 achter en kort erna gelijk de 2-0 voor Buitenpost. Friese boys stond nu voor een moeilijke opgave., maar de kopjes bleven omhoog. Door goed overspeelwerk van Ryan, Mark,Ezra en Sven kreeg Silvan de bal voor z’n voeten en maakte de 1-2. Friese Boys werd nog wat feller en dit resulteerde weer tot een goal van Silvan 2-2. Hierdoor was de stand weer snel gelijk.Buitenpost kwam erna een aantal keer goed voor de goal, maar kwamen niet voorbij onze keeper Jesse die uitstekend keeper werk verrichtte.Nog net voor de ranja pauze was het weer raak voor Friese Boys, dit keer speelde Ryan een aantal tegenstanders uit en maakte de 2-3. Dit was tevens de ruststand.

Na een spannende eerste helft mochten we beginnen aan de 2de helft. De keepers werden gewisseld, nu kwam Mike op de goal en Jesse ging verder als veldspeler. Friese boys begon direct sterk aan de tweede helft. Buitenpost had moeite de bal weg te werken en Willem onderschepte de bal en ondertekende de 2-4.Buitenpost zocht direct weer de aanval maar de verdediging met Sven, Mark en Ezra hielden goed stand. Dit beloofde ook een spannende tweede helft te worden. Het spel schommelde heen en weer, waar Jesse in een tegen aanval de 2-5 noteerde. Aan de andere kant moest Mike nog een aantal keer in actie komen, waar hij een aantal knappe reddingen verrichtte.Ezra pikte zijn doelpunt ook mee op mooi aangeven van Mark en zo stond het inmiddels al 2-6. Buitenpost maakte er nog 3-6 van en hoopte zo er nog weer wat spanning in te krijgen. Friese boys bleef goed bij de les, want de 3-7 en de 3-8 vielen snel er achteraan. Beide doelpunten werden gemaakt door Silvan.

De scheidsrechter floot af voor het eindsignaal en de jongens van Friese boys waren erg blij met deze overwinning. Na een aantal weken zaten we dichtbij onze eerste overwinning nu hadden we eindelijk loon naar werk! Gefeliciteerd Toppers, op naar de volgende wedstrijd!