Dames Friese boys bij historische klassieker.

4 maart 2023

Afgelopen zaterdag 4 maart was het dan zover. De dames/meiden van de Friese boys waren aanwezig bij de nu al historische klassieker tussen Ajax dames en Feyenoord dames. Met een bezoekersaantal van 30 duizend supporters werd er geschiedenis geschreven in het huidige vrouwenvoetbal in clubverband. Rond 1300 zijn we vertrokken met 43 dames en begeleiding in de busjes van taxi NOF. Na een kleine omleiding zijn we uiteindelijk aangekomen bij de Johan Cruijff arena, wat voor de meesten toch wel indrukwekkend was voor de eerste keer.

Aangezien we wat verspreid in het stadion zaten moesten er nog wat tickets worden uitgewisseld om zo iedereen op een plek te krijgen. Na wat foto’s te hebben gemaakt bij toch wel een van de mooiste stadions die ons land rijk is, genoemd naar de beste Nederlandse voetballer ooit, zijn we naar binnen gegaan om een leuke en spannende wedstrijd te aanschouwen. De opkomst van de speelsters en het vuurwerk was voor iedereen prachtig om te zien. Zoals wel vaker in de geschiedenis van het voetbal was Ajax ook in deze klassieker de betere ploeg en hebben de dames zich te kort gedaan door de wedstrijd niet in winst om te zetten. Na een spannende 2e helft was uiteindelijk de uitslag 1-1. Dit was nou net niet de stand die de Ajax vrouwen konden gebruiken in de strijd om het kampioenschap.

Nadat we iedereen weer verzameld hadden, werd er koers gezet richting het welbekende restaurant met de grote M, om de dag af te sluiten voordat we terug keerden bij Friese Boys.

Namens de organisatie/begeleiding willen we graag iedereen bedanken voor de prachtige dag die we met z’n allen hebben gehad. Bijzondere dank aan de supportersvereniging voor het beschikbaar stellen van de tickets en alle sponsoren bij de jubileumcommissie 75 jaar Friese Boys in samenwerking met taxi NOF voor de bijdrage van de taxibusjes.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorie├źn zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys