Dikke nederlaag voor Friese Boys bij Birdaard

BIRDAARD – De uitwedstrijd tegen FC Birdaard is voor Friese Boys op een grote teleurstelling uitgelopen. Er werd namelijk met 6-2 verloren. Bij de rust was de stand nog gelijk: 1-1.

 Op een winderig sportpark ‘De Swellen’ kwam het eerste gevaar van de thuisclub, maar het schot van Rutger Kooistra ging voorlangs. De thuisclub nam daarna toch de leiding. Een  vrije trap van Reinder de Groot werd door Dennis van der Wal via de voet van Friese Boys-verdediger Eelke Venema in het doel gewerkt, 1-0. Lang stond deze stand niet op het scorebord. Sander Hoekstra passeerde Birdaard-doelman Sake Tolsma met een geweldig afstandsschot, 1-1. Een schot van René de Jong ging daarna naast het Birdaard-doel. In de slotfase van de eerste helft kwam Birdaard gevaarlijk opzetten. Ype Kingma schoot in het zijnet en de voor de geblesseerde Jan Gerrit Tacoma ingevallen Benjamin Oberman had bijna onmiddellijk succes, maar doelman Auke Hoekstra redde Friese Boys van een achterstand. Op aangeven van Oberman kreeg Sieds Jellema de mooiste kans. Zijn schot ging echter naast evenals een inzet van Ype Kingma.

Friese Boys begon de tweede helft met een kopbal van Pier Kempenaar die naast ging. Daarna was het woord aan de thuisclub. Een foutief verwerkte bal in de Friese Boys-verdediging werd ingeschoten door Sieds Jellema, 2-1. Niet veel later was het weer raak toen Dennis van der Wal omringd door Friese Boys-spelers kon inschieten, 3-1. Nog was de koek niet op voor de thuisclub want na een mooie actie van Ype Kingma belandde de bal voor de voeten van Wilco van Kammen die vervolgens raak schoot, 4-1. Dit werd Friese Boys toch te gortig en na een inzet van invaller Marten Starkenburg schoot Rienk Postma over. Nadat Kempenaar een doelpunt wegens buitenspel zag afgekeurd werd het toch 4-2 toen Postma nu wel succes had. Friese Boys ging op jacht naar 4-3, maar dat lukte niet. Integendeel het was de thuisclub die de wedstrijd definitief besliste. Benjamin Oberman liet de 5-2 aantekenen en in de laatste seconden kon opnieuw Oberman, na een handig overstapje van Ype Kingma, alleen op Auke Hoekstra afgaan en scoren, 6-2.

Reacties:

“In de eerste helft ging het moeilijk”, aldus Dash Turner van FC Birdaard. “ Er stond een harde wind en de ballen kwamen soms gelijk weer terug. Friese Boys zat er in de beginfase fel op. In de laatste fase van de eerste helft begonnen wij met de wind tegen iets gemakkelijker te voetballen. Na de 4-1 dacht ik dat het wel klaar was. Maar na de 4-2 moesten we nog wel even scherp blijven, je weet nooit wat er kan gebeuren”.

“Ze kregen niet eens heel veel kansen”, vond Pieter van der Zwaag van Friese Boys, “Maar die ze kregen gingen er wel in. Het zat allemaal tegen vandaag. Na de 4-2 hoop je op 4-3 maar in plaats daarvan werd het 5-2 en 6-2. We moeten er volgende week gewoon weer tegenaan en scherper zijn”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys