Eén doelpunt beslissend bij Friese Boys – Oostergo

DOELPUNT WIETSE VAN DER LAND BESLISSEND BIJ FRIESE BOYS-OOSTERGO

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Oostergo met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Een doelpunt van middenvelder Wietse van der Land was in de tweede helft voldoende voor de volle winst.

Beide ploegen stonden wegens blessures niet compleet aan de aftrap. Na vier minuten kreeg Friese Boys de eerste kans, maar EvertJan Evers kopte naast na een voorzet van Rienk Postma. Aan de andere kant werd Oostergo gevaarlijk, maar Gerjan Mossel schoot over na een voorzet van Lieuwe Sytsma. Hendrik Dijkstra kreeg namens de gasten een mogelijkheid, maar zijn schot miste de juiste richting. Het bleef daarom tot aan de rust doelpuntloos.

In de tweede helft was Oostergo dicht bij een treffer. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys tikte een inzet van Lieuwe Sytsma tot hoekschop. Hieruit kopte Dirk-Jan Schreiber uitstekend in, maar Andries van der Zwaag redde koppend op de doellijn. Niet Oostergo, maar Friese Boys nam de leiding toen Wietse van der Land raakschoot, 1-0. Friese Boys kreeg de mogelijkheid op 2-0. Na een prima actie van Rienk Postma stopte doelman Jelmer Hoekstra de bal uitstekend. De rebound was voor EvertJan Evers, maar de Friese Boys-speler wist in riante positie niet te scoren. Aan de andere kant mocht Lieuwe Sytsma een vrije trap nemen die door Auke Hoekstra met de voet werd gekeerd. Sytsma kreeg nog twee grote mogelijkheden toen hij even zovele malen voor Hoekstra verscheen. De eerste poging ging naast en de tweede werd een prooi voor de Friese Boys-goalie. Opnieuw kreeg Friese Boys de kans op de beslissing, maar na een voorzet van Marten Starkenburg miste Pier Kempenaar. Aan de andere kant tikte Auke Hoekstra een schot van Schreiber uit de hoek. Kempenaar kreeg nogmaals een grote mogelijkheid op 2-0, maar Jelmer Hoekstra bracht redding. In de slotminuten moest Auke Hoekstra nog ver uit zijn doel om Lieuwe Sytsma het scoren te beletten. Het bleef daarom bij een 1-0 overwinning voor Friese Boys.