Eén doelpunt beslissend bij Friese Boys – Oostergo

DOELPUNT WIETSE VAN DER LAND BESLISSEND BIJ FRIESE BOYS-OOSTERGO

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Oostergo met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Een doelpunt van middenvelder Wietse van der Land was in de tweede helft voldoende voor de volle winst.

Beide ploegen stonden wegens blessures niet compleet aan de aftrap. Na vier minuten kreeg Friese Boys de eerste kans, maar EvertJan Evers kopte naast na een voorzet van Rienk Postma. Aan de andere kant werd Oostergo gevaarlijk, maar Gerjan Mossel schoot over na een voorzet van Lieuwe Sytsma. Hendrik Dijkstra kreeg namens de gasten een mogelijkheid, maar zijn schot miste de juiste richting. Het bleef daarom tot aan de rust doelpuntloos.

In de tweede helft was Oostergo dicht bij een treffer. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys tikte een inzet van Lieuwe Sytsma tot hoekschop. Hieruit kopte Dirk-Jan Schreiber uitstekend in, maar Andries van der Zwaag redde koppend op de doellijn. Niet Oostergo, maar Friese Boys nam de leiding toen Wietse van der Land raakschoot, 1-0. Friese Boys kreeg de mogelijkheid op 2-0. Na een prima actie van Rienk Postma stopte doelman Jelmer Hoekstra de bal uitstekend. De rebound was voor EvertJan Evers, maar de Friese Boys-speler wist in riante positie niet te scoren. Aan de andere kant mocht Lieuwe Sytsma een vrije trap nemen die door Auke Hoekstra met de voet werd gekeerd. Sytsma kreeg nog twee grote mogelijkheden toen hij even zovele malen voor Hoekstra verscheen. De eerste poging ging naast en de tweede werd een prooi voor de Friese Boys-goalie. Opnieuw kreeg Friese Boys de kans op de beslissing, maar na een voorzet van Marten Starkenburg miste Pier Kempenaar. Aan de andere kant tikte Auke Hoekstra een schot van Schreiber uit de hoek. Kempenaar kreeg nogmaals een grote mogelijkheid op 2-0, maar Jelmer Hoekstra bracht redding. In de slotminuten moest Auke Hoekstra nog ver uit zijn doel om Lieuwe Sytsma het scoren te beletten. Het bleef daarom bij een 1-0 overwinning voor Friese Boys.

Reacties:

“Ik denk dat onze overwinning over de gehele wedstrijd gezien wel verdiend is”, aldus trainer Jacob Postma van Friese Boys. “In de eerste helft waren we veel beter, maar creëren we niet veel kansen. In de tweede helft spelen we slapper en laten we Oostergo in de wedstrijd komen. Ze krijgen wat kansen, maar daar gingen ze niet goed mee om. Wij kregen ook kansen om de wedstrijd te beslissen. We hebben geen spitsen die gemakkelijk scoren anders stonden we niet waar we nu staan. EvertJan Evers miste een grote kans; hij kan voetballen, maar is geen echte spits en bij Pier Kempenaar is het een kwestie van zelfvertrouwen. Pier wordt een goede voetballer, maar hij heeft nu wat kansen gemist. Ik heb tegen hem gezegd, je staat in de spits, dan mis je wel eens een kans, daar moet je overheen stappen. We hadden het voor de winterstop moeilijk toen had ik geen vastigheid in de ploeg, nu wel. We staan goed in de periode, maar we gaan niet voor promotie, we moeten wel  reëel blijven.

“Een gelijkspel had er wel ingezeten”, aldus Dirk-Jan Schreiber van Oostergo. “Zij begonnen beter, wij moesten er eerst inkomen. In de tweede helft krijgen we wel kansen en er had best een goaltje in gekund. Een kopbal van mij werd van de lijn gehaald en een schot door de keeper gestopt. Je moet ook een beetje geluk hebben. Lieuwe Sytsma kreeg ook enkele goede kansen; meestal maakt hij ze wel, maar nu gingen ze er niet in. We waren aan een goede serie bezig, de laatste weken viel het steeds de goede kant op, maar nu niet. We gaan voor een plaats in de middenmoot, we blijven er wel in. We hebben enkele geblesseerde jongens, maar die zie ik wel snel terugkeren. Ik ga ervan uit dat we nog wel omhoog komen”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys