Dokkum met veel moeite langs Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Dokkum met 1-2 verloren. De thuisclub maakte het Dokkum echter bijzonder lastig en kwam zelfs met 1-0 voor. Martijn Jongeling besliste het duel uiteindelijk toch nog in het voordeel van de ploeg van trainer Gerrie de Boer.

De eerste kans was na drie minuten voor Friese Boys. Marten Starkenburg bereikte Rienk Postma. Diens inzet werd gestopt door doelman Patrick van der Velde. Namens Dokkum kreeg Sybren Oegema daarna een mogelijkheid maar zijn schot ging naast. Een poging van Marten Starkenburg na een voorzet van Postma verdween naast de kruising en Erik Hilboezen zag zijn schot gestopt door Van der Velde.  Pal voor de rust was Dokkum nog dicht bij een treffer maar Martijn Jongeling knalde voorlangs.

Tweede helft

Nadat Eelke Venema een vrije trap over het doel schoot nam Friese Boys na bijna een kwartier de leiding. Na een goede aanval belandde de bal bij Ludo Bosma die doelman Van der Velde niet wist te passeren. Het leer kwam echter voor de voeten van Rienk Postma die met deze kans wel raad wist, 1-0. Vier minuten later was het alweer gelijk toen Sybren Oegema met een mooi schot de bal in de kruising joeg, 1-1. Twintig minuten voor tijd viel de winnende treffer. Nick Keegstra zette de bal laag voor en Martijn Jongeling tikte het leer achter Hoekstra, 1-2. Cerdie Benjert schoot daarna een vrije trap daarna naast het doel van Hoekstra en een schitterend schot van Allard Wijbenga verdween rakelings naast het Dokkumer doel zodat de gasten met een zwaar bevochten overwinning van het veld stapten.

Reacties

“We kwamen hier met de beste bedoelingen” aldus matchwinnaar Martijn Jongeling. “De eerste helft was niet best. De passes waren achter de man of te kort. We waren niet accuraat genoeg en dat moet je tegen een fysieke ploeg als Friese Boys wel zijn. We hebben in de rust afgesproken om door te gaan zoals in de eerste helft dat wil zeggen met veel loopwerk. Friese Boys werd al enigszins moe merkten we. We kwamen er echter niet door en kwamen zelfs achter. De 1-1 hadden we echt nodig. Mijn doelpunt was niet de allermooiste die ik heb gescoord maar wel een heel belangrijke. We zijn nog in de race voor de derde periode”

“Een goede wedstrijd van ons” vond Eelke Venema van Friese Boys. We zaten er boven op en gaven weinig ruimte. Onze speelwijze kost echter veel energie. Er zit een stijgende lijn in en dat is positief. We moeten de komende wedstrijden bouwen aan het team. Voor mijzelf is het een teleurstellend seizoen qua blessures. Ook vandaag was ik niet helemaal fit maar we hadden weinig spelers en dan moet je jezelf opofferen. Vorige week tegen RWF speelden we niet goed, vandaag wel en dan is het jammer dat je het niet redt.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys