Eerste 24-uurs AED geplaatst

Bron: http://www.rtvnof.nl/eerste-aed-24-uur-per-dag-kollumerzwaag-bereikbaar/

Maandag 10-07-2017

KOLLUMERZWAAG – Maandagavond is één van de aanwezige AED’s in Kollumerzwaag in een buitenkast geplaatst. Dit is de start van een 6-minutenzone in Kollumerzwaag en Veenklooster, waarmee initiatiefnemer Erik Visser, als bewoner van Kollumerzwaag, en Tetsje-Wijke van der Meulen van het Plaatselijk Belang sinds een jaar bezig zijn.

De AED is in het bezit van voetbalvereniging Friese Boys, zo ook de buitenkast die zij van de Hartstichting ontvangen hebben. De AED is maandagavond centraal opgehangen tussen de school, de sporthal De Saedkampe en de voetbalvereniging Friese Boys. De gemeente hoefde niet lang na te denken, als eigenaar van de sporthal, om groen licht te geven voor het plaatsen van de buitenkast met de AED aan de sporthal. De gemeente heeft het plaatsen van de kast georganiseerd. De AED is aangesloten op het landelijke netwerk van Harslagnu.nl.

Foto van links naar rechts:

Erik Visser (initiatiefnemer), Haije van der Zaag en Tetsje-Wijke van der Meulen (beide Plaatselijk Belang Kollumerzwaag en Veenklooster), Paul Maasbommel (wethouder) en Ben Noorlander (Friese Boys).

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys