Eerste wedstrijd bij kunstlicht Friese Boys

Woensdagavond 22 september 2021 was de eer aan de MO17 de nieuwe verlichting op het B-veld in te wijden tegen DKC. Inzet was een plekje in de 2e ronde van de beker. De basiself bestond uit keeper Geanne, verdedigers Klasina Joanke, Esther en Alysia. Middenvelders Odelia,Rianne M en Femke en voorhoede Indy Fleur en Cyanne. Marit en Rianne R begonnen op de bank,gezelschap gehouden door Thea Froukje en Jieldou.

De eerste helft hadden de lichten net zo goed uit kunnen blijven wat het spel betrof. Van beide kanten werd er slordig gespeeld en werden geen kansen gecreƫerd. Het enige doelpunt kwam uit een mislukte voorzet die door een verdediger van DKC in eigen goal werd gegleden, dus de 1-0 ruststand was ietwat gelukkig te noemen .

Na een donderspeech van hoofdcoach Jitze kwam Friese Boys/WTOC de 2e helft scherper uit de startblokken. Er werd minder de lange bal gezocht en meer op balbezit gespeeld. Hierdoor kwamen er meer kansen,en schoot Indy, nadat een voorzet van haar geblokt werd, beheerst de 2-0 binnen. FB/W drukte goed door maar schoten van Rianne R en Femke misten kracht, schoten van Cyanne en Indy de juiste richting. Hierdoor bleef DKC in de wedstrijd en na een knappe solo werd Geanne kansloos gelaten. 2-1. DKC drong nog wel wat aan maar de verdediging hield haar doel verder keurig schoon. Het slotakkoord was echter voor FB/W. Marit rondde een bekeken steekpass van Esther beheerst af. 3-1.

Al met al een verdiende overwinning tegen een sterke tegenstander. Dit geeft vertrouwen voor het begin van de competitie a.s. zaterdag tegen TLC.

• Spelregels alle categorieĆ«n zijn te vinden onder kopje Programma.