Eindelijk weer overwinning voor Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen FC LEO met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

FC LEO werd al na twee minuten gevaarlijk maar Stan Buikema kon de voorzet van Rik Schuttenbeld niet in een doelpunt omzetten. Aan de andere kant schoot Marten Starkenburg na een pass van Pieter van der Zwaag in het zijnet. Na twintig minuten kreeg FC LEO een goede kans toen Marc van der Klei na een voorzet van Stan Buikema volkomen vrij kon inkoppen. De bal verdween echter over de lat. Tien minuten later was het Hans Hofman die een vrije kopkans kreeg na een vrije trap van Buikema. Deze keer ging de bal naast. Doelman Marco Wichers hield uitlopend Marten Starkenburg van scoren af na een te korte terugspeelbal. Schoten van Johannes Beiboer en Pier Kempenaar leverden geen doelpunt op evenals een inzet van Justin Poort van FC LEO.

Na de thee kopte Frank Veenwijk namens de gasten voorlangs. Direct daarop was het raak aan de andere kant. Marten Starkenburg bereikte Johannes Beiboer die de bal achter doelman Wichers schoot, 1-0. Na een voorzet van Justin Poort dook Stan Buikema vrij voor het doel op, maar opnieuw ging de bal naast. Een pass van Rienk Postma belandde bij Marten Starkenburg die de 2-0 op het scorebord bracht. FC LEO gaf niet op en Auke Hoekstra moest redding brengen bij pogingen van Rik Schuttenbeld en Rick Koster. Toen Remco van der Klei alleen voor het doel opdook redde de goalie eveneens en Rick Koster raakte de paal. In de slotminuten had Friese Boys-verdediger Pieter Boersma zijn eerste competitiedoelpunt ooit voor Friese Boys kunnen maken maar voor een leeg doel schoot Boersma over.

Reacties:

“In de eerste helft hadden we veel kansen”, aldus de net van een blessure teruggekeerde Stan Buikema van FC LEO. “Twee vrije kopballen en een paar ballen die net voorlangs gingen. In de tweede helft liepen we tegen twee counters aan. Wij raakten de paal, maar ja, dat gaat het hele seizoen al zo. We misten ook onze geschorste topscorer Rowan Rozema, die had er vandaag wel eentje gemaakt denk ik. We hebben nu nog twee finales en de nacompetitie.”

“Wij hadden vandaag kansen maar de tegenstander ook”, vond Johannes Beiboer van Friese Boys. “Auke Hoekstra redt een paar keer goed. Wij hadden echter in de slotfase ook met 4-0 kunnen winnen. Het is nog niet gedaan. Als we er niet in geloofden hadden we vandaag ook niet gewonnen. Het was al een tijd geleden dat ik gescoord had. Ik zat er niet echt mee, maar het is toch wel een fijn gevoel weer een doelpunt gemaakt te hebben”.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra. Dank hiervoor!

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys