FC Zevenhuizen MO17 – Friese Boys MO17 dd 20 mei 2023

Na een toeristische route door het Westerkwartier kwamen de meiden aan in Zevenhuizen voor de wedstrijd tegen de plaatselijke FC.

Met Geanne op goal, Jieldou, Joanke,Esther en Alysja in de verdediging, Rianne R, Femke en Indy op het middenveld, Cyanne met Thea Froukje in de aanval en Odelia met Trienke op de bank werd er begonnen aan deze 10 V 10 wedstrijd .

Friese boys/WTOC was duidelijk de bovenliggende partij. Er werd makkelijk gevoetbald met veel eentweetjes,de verdediging stond goed, en voorin werd de vrije man goed gezocht. Helaas was de afwerking wat minder,en stond het vizier bij veel speelsters te hoog. Toch ging MO17 met een 0-1 voorsprong de rust in door Joanke die na een scrimmage voor de goal beheerst inschoot.

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. Een sterker FB/W wat vergat de kansen af te maken,of op de uitstekende keepster van Zevenhuizen stuitte. Toch moest ze capituleren na een schitterende vrije trap van 20 meter door Joanke,0-2.

Na een solo binnendoor maakte Cyanne de 0-3,en de eindstand werd door Thea Froukje op 0-4 bepaald door de rebound na een schot van Indy attent binnen te werken.

Voor de toeschouwers een mooie wedstrijd met goed voetbal waaraan iedereen zijn steentje bijdroeg. Complimenten voor de dames namens de technische staf.

Verslag: Jitse Sikma.