Friese Boys 1 – Holwerd 1 oefen 20-10-2022

Friese Boys 1 – Holwerd 1     2-0       (1-0)

In het bekerweekend werd er doordeweeks geoefend tegen 5e klasser Holwerd. Friese Boys was vaak te vinden op de helft van Holwerd, maar de eindpass was vaak een prooi voor de tegenstander. In de 28e minuut werd een voorzet van Rienk Postma door Jelmer Bloem aangenomen, daarna was er sprake van een handsbal en scheidsrechter Rolf van der Molen wees naar de stip, Nick de Graaf benutte dit buitenkansje 1-0. Dirk Greijdanus en Luutzen Postma kregen kansen om de score te verdubbelen, maar het bleef bij 1-0. Tevens ruststand.

In de 2e helft was het spelbeeld gelijk. Friese Boys creëerde wel meer mogelijkheden, maar toch bleef Holwerd op de been. In de 56e minuut was het Oane van der Heide die Nick de Graaf wegstuurde en zijn lob over de uitkomende keeper betekende 2-0. Rienk Postma en Pier Kempenaar raakten nog de lat. Keeper Jelmer Boorsma had het rustig deze avond en dat was mede te danken aan zijn medespelers, die prima verdedigden de gehele wedstrijd. De eindstand was 2-0.

De competitie wordt op zaterdag 29 oktober thuis hervat tegen buurtvereniging WTOC op sportpark de Saedkampe in Kollumerzwaag om 14.30 uur.

Verslag: Hielke de Graaf

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys