Friese Boys 1 – Oostergo1 maandag 9-11-2021

FRIESE BOYS MET RUIME CIJFERS LANGS OOSTERGO

Kollumerzwaag – Friese Boys heeft de inhaalwedstrijd tegen Oostergo met 5-0 gewonnen. Bij de rust was de stand nog 0-0. Het betekende de eerste overwinning voor Friese Boys in dit seizoen.

Bij het beginsignaal van scheidsrechter Robert Vonk uit Groningen stonden de volgende teams in het veld:

Friese Boys: Jelmer Boorsma, Andries van der Zwaag, Pieter van der Zwaag, Rienk Postma, Nick de Graaf, Erik Hilboezen, Matthias Scholtus, Jelmer Bloem, Dirk-Jan Heidstra, Aldert Hietkamp, Pier Kempenaar.

Oostergo: Geert de Jong, Vincent Timmerman, Ruben Zijlstra, Tiemen de Jong, Dirk-Jan Schreiber, Sylvan Miedema, Hendrik Dijkstra, Jelle de Boer, Halbe Mossel, Cees de Jong, Arjen Raap.

Het eerste schot kwam van Friese Boys: Aldert Hietkamp schoot naast. Aan de andere kant mocht Halbe Mossel een vrije trap nemen; Zijn schot ging eveneens naast. Een schot van Nick de Graaf werd door keeper Geert de Jong over de lat getikt. Toen scheidsrechter Vonk niet floot voor buitenspel kreeg Cees de Jong namens Oostergo een goede kans maar Jelmer Boorsma bracht redding. Het bleef tot aan de pauze 0-0. Nadat Aldert Hietkamp voorlangs had geschoten nam Friese Boys in de tweede helft de leiding. Na een goede aanval scoorde Pier Kempenaar via de paal, 1-0. Schoten van Nick de Graaf leverden geen doelpunt op. Toen doelman Geert de Jong een bal niet klemvast had profiteerde Pier Kempenaar, 2-0. Kempenaar scoorde ook 3-0 na een pass van Nick de Graaf. Goede werk van Niels de Vries werd door Kempenaar ook doeltreffend afgerond, 4-0. Het laatste doelpunt kwam van Luutzen Postma die een voorzet van Nick de Graaf binnenkopte, 5-0. Een verdiende overwinning van Friese Boys.