Friese Boys 2 – WTOC 2 dd 20 mei 2023

Friese Boys 2 overklast WTOC in streekderby.

Op het zonnige sportpark De Seadkampe stond om 14:30 de streekderby tegen WTOC gepland. De twee vorige edities dit seizoen werden beide gewonnen (3-2 oefen & 4-1 competitie).

Arbiter Jacob Broersma floot voor het startsignaal en Friese Boys nam direct het initiatief. Na enkele minuten leek René met het eerste schot richting doel direct gelukkig te zijn, helaas ging deze niet tussen de palen. In de 4e minuut werd de 1-0 wel al op het scorebord gezet, Mark scoorde met een mooie lob. In de 9e minuut leek René buitenspel te staan op het moment dat hij de bal ontving. De verdediging van WTOC riepen en keken naar hun vlagger, alleen hield hij de vlag omlaag. Ondertussen had René het net al gevonden 2-0. WTOC leek het helemaal kwijt te zijn, het was alsof zij allemaal laat in de nacht waren thuis gekomen. De keeper van WTOC voorkwam nog even dat het telraam erbij moest worden gepakt, hij pakte tweemaal knap een schot van Feike en van dichtbij een volley van JP. Na een kwartier voetbal was het nog steeds niks aan de kant van onze tegenstander, René maakte nog een mooie panna en balbezit bleef er. In de 18e minuut was er één moment van onoplettendheid en dit moest Friese Boys verkopen met een overtreding. WTOC schoot de vrije trap hard tegen de touwen, Tjipke kon er geen hand achter krijgen 2-1.Het leek even spannend te worden, maar gelukkig stond Boyen ook in het veld en die heeft het de laatste weken wel, hij scoorde namelijk 2 minuten later de 3-1. Friese Boys domineerde hierna de partij weer. Mark had nog een mooi momentje waarbij hij het theaterstuk ‘de stervende zwaan’ speelde, met deze actie werd een vrije trap verdiend. Het laatste kwartier voor rust werd de hattrick-show van Boyen. Boyen scoorde andermaal in de 33e minuut via de keeper 4-1. Hij maakte zijn derde van de dag net voor rust en had daarmee een zuivere hattrick te pakken 5-1. Die zuivere hattrick had eigenlijk niet gemoeten want Mark wist tussen beide doelpunten nog een 1op1 kans te verzuimen.

Na rust ging Friese Boys door waarmee het eindigde, in de 46e minuut kopte Ymbert de 6-1 binnen vanuit een corner. De tweede helft was wat minder doelpuntrijk dan de eerste helft, Friese Boys vond het wel wat welletjes en gingen wat lakser voetballen. Dit koste in de 58e minuut wederom een tegentreffer 6-2. Kansen waren er steeds minder gedurende de tweede helft, beide ploegen wisselden ook. Menno had nog een grote kans in de 80e minuut alleen had net wat te veel tijd nodig, ook waren er nog steekballetjes net wat te hard om nog een kans van te kunnen maken. Aan andere zijde hield Tjipke met een prima redding zijn doel voor de resterende minuten leeg. Soms kwamen de mannen van WTOC ook niet in de buurt van onze 16 want dan weet Feike wel wat hij moet doen. Hij maakte zo ook vandaag weer een mooie ‘onnodige’ overtreding in de laatste minuten. Scheidrechter Broersma blies na een korte blessuretijd voor een 6-2 eindstand.

Onze ballenzak heeft na vandaag ook één bal minder, Boyen had namelijk met de zuivere hattrick de wedstrijdbal verdiend en mee naar huis genomen. Deze bal zal wel op het nachtkastje hebben gelegen vannacht. Met een gehavende ballenzak spelen we volgende week onze laatste wedstrijd van de competitie thuis tegen ONT om 13:00.

Opstelling Friese Boys 2: Tjipke, Bowy (45. Marnick), Evert-Jan (76. Hylke), Aldert, Feike, Erik, JP, Ymbert, Mark (55. Thijs), René, Boyen (60. Menno)