Friese Boys 35/45+ – Oud Cambuur dd 30-9-2022

Oud Cambuur maatje te groot voor Friese Boys 35/45+

Vrijdagavond had de jubileumcommissie van Friese Boys in het kader van het 75 jarig jubileum deze wedstrijd georganiseerd. Onder prima weersomstandigheden en voor veel publiek werd deze wedstrijd gespeeld. Bij oud Cambuur veel bekende namen zoals Johan Abma, Davy Veltman, Martijn Roosenburg, Rene van Rijswijk, Harvey Bischop , Ale Geert de Vries en nog vele anderen. Bij Friese Boys waren de selecties van Friese Boys 35+ en 45+ bijna compleet totaal had de technische staf keuze uit de volgende  spelers. Andre Atema, Tom v/d Beek, Theo Beerda, Pieter Boersma, Leo Boorsma, Klaas Dijkstra, Hans Feenstra, Gerwin van der Meulen, Hielke de Graaf, Jelle de Graaf, Henk Hamstra, Jimco Henstra, Jitze Sikma, Jan Aldert Brandsma, Peter Kempenaar, Piet de Boer, Klaas Praamstra, Ronald Nauta, Sije van der Meulen, Sieger Swart, Jan Top en Jan Kempenaar.  De leiding bij Friese Boys was in handen van Henk de Boer en Laurens Komry, materiaalmannen waren Hotze Haaima en Peter de Vries. De technische staf had bedacht om in blokken te voetballen. 2 teams die elk een kwartier speelden en een joker om te wisselen. Door dit systeem was het voor Friese Boys moeilijk om in het ritme te komen, als het een beetje ging lopen dan was het kwartier om en moesten de spelers een kwartier wachten om weer in het veld te kunnen. De oude spiertjes konden dit niet aan en dit is ook de reden dat deze wedstrijd verloren ging.

Nadat clubfotograaf Sake Beerstra zijn foto’s had gemaakt kon er om 19.30 afgetrapt worden. Scheidsrechter was Bote Sietse Veenstra geassisteerd door Evert Veenstra en Djurre Zijlstra. Friese Boys had de eerste minuut 100% bal bezit daarna nam Cambuur het over. Cambuur was iets fitter, jonger en balvaardiger ze legden soms prima combinaties op de mat. Friese Boys moest het hebben van hard werken en de spelers hadden nog nooit eerder met elkaar gespeeld dus het was voor Friese Boys ook wat aftasten. Toch kreeg Friese Boys deze wedstrijd mogelijkheden om in de buurt van keeper Ale Geert de Vries te komen maar echt moeilijk heeft Ale Geert het niet gehad.

Het werd 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5 rust, 0-6, 0-7, 0-8.

Na de 0-8 vond Friese Boys het prima en begon het slotoffensief, helaas wat te laat maar Cambuur werd teruggedrongen. Na een prima aanval over veel schijven kwam de bal via de rechterkant bij Jan Top die de bal prima voor gaf. Theo Beerda deed een prima overstapje zodat Sieger Swart met een prima schot de 1-8 kon scoren. Voor Cambuur die het moeilijk had was het een geluk dat de foutloze scheidrechter Bote een einde maakte aan deze wedstrijd.

Friese Boys kan terug zien op een mooie wedstrijd die zwaar geflatteerd verloren is maar de doelsteling werd wel gehaald. Doelsteling was om niet met dubbel cijfers te verliezen, minimaal één keer te scoren en met elkaar veel plezier hebben.

Na afloop werd er nog lang nagepraat in de kantine.

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys