Friese Boys 35+ kampioen

Friese Boys 35+ kampioen!!!

Afgelopen weekend was het dan zo ver, de kampioenswedstrijd van de 35+ stond op het programma. Friese Boys stond 4 punten los en er kon eigenlijk niks misgaan. En…. er ging ook niks mis. Dit kwam mede doordat Kootstertille begin van de week moest afzeggen. Wij vermoeden dat dit te maken heeft gehad met de beslissingswedstrijd tegen Friese Boys 1. De reden die ze trouwens opgaven, was dat de vaders mee moesten met een wandeltocht….  Hierbij past de spreuk: “trek toch een jurkje aan” uitermate goed

1,5 uur voor de wedstrijd durfden de Harkemase Boys ook niet meer te komen. De reden hiervoor was, de voorspelde motregen die neer zou komen tijdens de wedstrijd. Met het angstzweet in de ogen kozen ze ervoor om thuis te blijven. Maar dit mocht de pret niet drukken. Grijpskerk was gelukkig wel aanwezig en gemotiveerd een leuke pot op de mat te leggen.

Het publiek stond weer rijen dik aan de zijkant. De tribune op het hoofdveld kraakte en piepte onder de vele toeschouwers. De geluidsexplosies bij een gescoorde goal waren oorverdovend.
Cambuur zou er jaloers op worden.

Aan deze taferelen zijn de spelers van de 35+ gelukkig gewend. Zij hebben namelijk de kwaliteit zich hiervoor af te sluiten. Uiteraard is er ook nog de technische staf die door hun (internationale) ervaringen op voetbalgebied, de spelers hierop kunnen voorbereiden.

Maar dit alles maakte het voor de reporter uiterst lastig om de wedstrijd te volgen. Jammer genoeg was het grote videoscherm voor de herhalingen, kapot gegaan. Nadat dan eindelijk het bengaalse vuurwerk was gedoofd, klonk het beginsignaal van de scheidsrechter.

Friese Boys begon uitermate sterk aan de wedstrijd en stond binnen 10 minuten op een 4-0 voorsprong. 3 van de 4 goals werden binnen 5 minuten gemaakt door onze topscoorder Johnny de Vries. Hij kreeg daarna zijn verdiende publiekswissel en liet zich uitvoerig bejubelen door het publiek. Zijn route naar de catacomben duurde een half uur. Iedereen wilde een handtekening of tenminste een stukje lichaamscontact met de goalgetter van Friese Boys 35+.

In de rust van de wedstrijd waren er grote aantallen toeschouwers al op het veld gekomen en vierden het kampioenschap. Het was een groot gekkenhuis. In de VIP ruimte en het spelershome, liep het bier bij de muur naar beneden. Iedereen leefde in een roes.

De vierde goal werd trouwens gemaakt door Jan Top. Met een sublieme actie zette hij de hele verdediging van Grijpskerk op het verkeerde been en scoorde ijskoud in de lange hoek. De goal staat inmiddels op YouTube en is al 1.534.776 aangeklikt.

De tweede helft van de wedstrijd was minder euforisch… Friese Boys gaf de 4-0 voorsprong uit handen en verloor de wedstrijd met 8-6!!! Dit deed natuurlijk gelijk denken aan de Champions League wedstrijd van Barcelona tegen AS Roma, waar Barcelona ook een grote voorsprong weggaf. Gelukkig voor Friese Boys stonden zij 4 punten voor en kwam het kampioenschap niet meer in gevaar.
De goals aan de kant van Friese Boys weden gemaakt door Bauke Haarsma en Jan-Aldert Brandsma. (Ook genaamd Ollie)
Bauke Haarsma scoorde zijn eerste goal voor de 35+ en was hiermee zo blij, dat hij tot dinsdagochtend nog 3.2 promille in zijn bloed had zitten. Ollie daarentegen presteerde het met 3.2 promille aan de wedstrijd te beginnen… Hij dacht dat de kampioenswedstrijd een week later zou beginnen. Gelukkig hebben wij hem op het terras van de Ringo gevonden. Een kampioensfeestje zonder Ollie is toch “anders”.

Verder viel er nog te vermelden dat de verdediging onder leiding van Luther Klaver vandaag een “beetje” afwezig was. Dit kwam misschien ook omdat Jimko Henstra al een paar biertjes had genuttigd. Zijn vrouw Wiranda had namelijk de datum van de kampioenswedstrijd verkeerd op de kalender geschreven.
Aangezien de verdediging onzeker was, was er voor Klaas Dijkstra geen beginnen aan en kreeg hij deze wedstrijd maar liefst 8 goals om de oren. Maar een biertje of 12 na de wedstrijd, maakte het dan enigszins weer goed.

Jacob Klaver en Hans Feenstra, die het middenveld moesten controleren, waren ook al met hun hoofd bij het bier. Bier speelt bij de 35+ namelijk een grote rol. Zonder het bier hadden we zeker minder spelers/coaches gehad. Hotze bijvoorbeeld, was dan sowieso nooit komen opdagen.

Douwe Dam, ook wel genoemd de spil en de strateeg bij de 35+, was helaas niet aanwezig. Met hem was deze 4-0 voorsprong nooit uit de hand gegeven. Der Führer van dit team werd node gemist. De structuur in het spel ontbrak totaal. Alternatieve Ideeën voor een verbeterde strategie stonden niet paraat. Om de wedstrijd te controleren ontbrak de pure kwaliteit. Vele toeschouwers waren alleen voor hem naar deze wedstrijd gekomen. Ze hebben tientallen meters afgelegd om hem live te zien spelen. Vele toeschouwers keken de hele wedstrijd omhoog, in de hoop dat hij nog met een helikopter werd binnengevlogen. De teleurstelling was daarom ook enorm. Het bestuur van Friese Boys zoekt nog een oplossing om de toeschouwers te compenseren.

Namens de 35+ willen we Peter Kempenaar weer bedanken. Hij heeft ons dit seizoen weer een paar keer goed geholpen.

Wij hopen ook volgend seizoen weer de titel te kunnen prolongeren. Tot dan.

P.s. Met de 35+ bedoelen wij natuurlijk het team onder lijding van Laurens Komrij, Hotze Haaijma en Peter De Vries.
En niet dat bij elkaar geraapte zooitje, dat vrijdagavond bij ons in het voorprogramma, de bal 3 keer probeert over te spelen

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys