Friese Boys 45+ kampioen!

Friese Boys 45+ kampioen!

Afgelopen vrijdag was de laatste speelronde van de competitie. Friese Boys 45+ speelde deze ronde thuis. Friese boys 35+ mocht hun ronde ook thuis afsluiten Beide teams zaten in de Houthandel Barkmeijer kleedkamer, de mannen van 35+ waren onder de indruk dat ze met de vedetten van 45+ in de kleedkamer mochten zitten. Zij staan al jaren in de schaduw van de successen van de 45+ en weten dat ze in de toekomst het stokje over moeten nemen. 35+ pakte deze avond maar 1 punt. Ondanks alle ervaringen bij de veteranen waren de spelers wel wat gespannen en dat was in het voetbal ook wel te merken. Friese Boys moest 1 punt goed maken op VCR om kampioen te worden. De selectie was bijna voltallig. Henk de Boer was afwezig door een blessure, Leo genoot van de Turkse zon en Wietse deed met 35+-2 mee.

Friese Boys – Hardegarijp 1-2
Hardegarijp had een smalle selectie en had van de andere teams toestemming gekregen om 2 jongere spelers mee te nemen. Friese Boys begon zenuwachtig aan de wedstrijd en kreeg weinig kansen. Hardegarijp kwam zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van Friese Boys. Door slecht mee verdedigen van Jan en Henk kwam Hardegarijp op 0-1. Even later werd het door een fout in de Friese Boys verdediging 0-2. Friese Boys moest de mouwen op stropen en kwamen via een mooie combinatie tussen Hielke en Jan op 1-2. Het was Hielke die scoorde. Topscoorder Piet de Boer zag nog een inzet op de paal belanden. Piet die de vorige keer 3x scoorde kreeg vanavond extra mandekking en kon daardoor geen wijziging in de stand aanbrengen. Eerste pot ging verloren.

Friese Boys – VCR 1-1
VCR had de eerste wedstrijd gelijkgespeeld daardoor waren ze 1 punt uitgelopen op Friese Boys. Friese Boys mocht niet verliezen en door de nederlaag tegen Hardegarijp was de druk toegenomen. Dit was aan het spel te zien, combinatie waren niet goed en het liep allemaal stroef. Friese Boys kreeg mogelijkheden maar kon het net niet vinden. VCR scoorde wel door een bal simpel binnen te koppen. Friese Boys moest nu wel komen waardoor VCR de ruimte kreeg om te scoren. Het was echter Friese Boys dat aan het eind van de wedstrijd scoorde, Een prima voorzet van Henk Hamstra werd keurig binnen gekopt door de Praam 1-1 tevens eindstand.

Friese Boys – Be Quick 3-0
Friese Boys had nog een theoretische kans om kampioen te worden. Het moest zelf winnen en VCR most gelijk spelen of verliezen. Friese Boys speelde nu wel beter dan de eerste twee wedstrijden. Henk scoorde al snel de 1-0. Friese Boys kreeg meer mogelijkheden helaas werden de aanvallen niet altijd zorgvuldig uitgespeeld. Piet de Boer die al een eigen fanclub heeft werd aan banden gelegd door dubbele dekking. Hiervan kon Andre profiteren. Na een prachtige vrije schop van Tom kreeg Andre de ruimte en verraste de keeper met een prachtige uithaal 2-0. Friese Boys kreeg nu al ruimte om de score uit te breiden. Jan wist met een mooie steekpass Piet allen voor de keeper te zetten en Piet wist hier wel raad mee 3-0. Piet vierde dit intens met zijn fanclub die achter de goal op de tribune zaten. De spelers van Friese Boys zaten met een schuin oog naar het andere veld te kijken om te zien wat concurrent VCR deed. VCR verloor verrassend van Hardegarijp waardoor Friese Boys kampioen werd met 1 punt voorsprong.
Ondanks alle kampioenschappen werd dit natuurlijk uitbundig gevierd in de kantine. De dames van Friese Boys 30+ werden ook kampioen dus de sfeer was uitstekend en dit allemaal onder toezicht van de 35+ die met lege handen stonden. Hoop dat deze spelers hebben gezien hoe mooi het kan zijn als je kampioen wordt en dat dit hun kan motiveren om ook eens een prijsje te pakken

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys