Friese Boys 45+ kampioen

Friese Boys 45+ na 3 speelronden al kampioen.

Het was voor leider/coach Jan Kempenaar een hele klus om een team bij elkaar te krijgen. Na veel telefoontjes en smeekbedes gingen we met de volgende selectie naar Burgum. Johannes, Tom, Andre, Klaas, Sieger, Jitze, Jan, Henk de Boer en Meindert Postma maakte zijn debuut bij het keurkorps. Op de avond van de officiële opening van de Centrale as was het de eer aan Sieger en Henk om deze te openen, vanaf de kleihoek reden zij over de as naar Burgum en waren dus ruimschoots op tijd aanwezig. Gedeputeerde Sietske Poepjes mocht de officiële verrichting doen door een rood/wit lintje door te knippen. Dus geen Sietske bij Friese Boys in de kleedkamer maar wel Poepjes. De ene nog harder dan de andere en de andere nog viezer dan de ene. Toen Jan met de wedstrijdbespreking wou beginnen was Henk weer spoorloos, na een tijdje kwam hij terug met een grijns op zijn gezicht omdat hij een handtekening van oud profvoetballer Jan Bruin had gekregen. Een kinderhand is gauw gevuld. Henk werd door de spelers van Friese Boys gefeliciteerd voor de overwinning van Ternaard 1 tegen Friese Boys 1. Een oudgediende kwam met de opmerking ”dit stelt niks voor Henk want iedereen wint bijna van Friese Boys 1”

Heer Jan de Bruin zoals wij hem nu noemen maakte later op de avond geen vrienden, hij kende Meindert nog van de Cambuurtijd en zei tegen Meindert “wat heb jij een dikke kop gekregen”. Foei Jan de Bruin. Nu maar iets over de wedstrijden.

Friese Boys 45+ – Be Quick 45+                                         6-0

Tegen Be Quick heeft Friese Boys het altijd moeilijk gehad maar het werd nu een makkie. Friese Boys spelde fris en het balletje ging lekker rond. Sieger maakte al snel de 1-0. Na een paar vlotte aanvallen van de Boys scoorde Sieger het mooiste doelpunt van de avond. Een voorzet van Jan nam hij in één keer op de pantoffel en de bal vloog als een granaat in de kruising. Sieger kreeg het op de heupen maar helaas last van zijn schouder hij scoorde nog wel de 3-0 en 4-0 en moest zich laten wisselen. Klaas nam het stokje van Sieger open en scoorde de 5-0 en 6-0.

Friese Boys 45+ – Bergum 45+                                          3-0

Doordat Bergum gelijk had gespeeld tegen VVT kwam het kampioenschap bij winst nu wel heel dichtbij. Er kwam een beetje druk binnen de groep dit resulteerde in geweldig voetbal. Een liefhebber kan hier van smullen. Hoog tempo, goede balcirculatie, veel bewegen zonder bal, strak inspelen, passie en plezier. Volgens mij werd dit de beste wedstrijd in het Friese Boys 45+ bestaan.

Sieger maakt de 1-0. Friese Boys was veel beter dan Bergum maar kon moeilijk door de verdediging komen. Bij een aanval van Bergum onderschepte Jan met jawel een verdedigende aktie de bal en speelde Sieger in de ruimte aan. Sieger lag de bal breed op Meindert en Meindert maakte zijn eerste doelpunt in het keurkorps 2-0. Jitze en Henk schoten nog een paar ballen rakelings over en naast. De verdedigers Tom en Andre konden regelmatig doorschuiven en keeper Johannes moest geconcentreerd blijven bij de paar uitvallen van Bergum. Klaas Praamstra liep vaak uit zijn rol als verdediger en maakte het hierdoor de tegenstander lastig. Na een mooie aanval maakte Klaas de 3-0. Dit was echt een geweldige wedstrijd.

Friese Boys 45+ – VVT 45                                                      3-0

Friese Boys moest na de euforie tegen Bergum tegen VVT. Met de gedachte in het hoofd dat VVT de eerste wedstrijd tegen Bergum gelijk had gespeeld en tegen Be Quick had gewonnen moesten we wel scherp zijn. Friese Boys begon zeer slap en VVT kreeg enkele kansen, Johannes, Tom en Andre voorkwamen een achterstand van Friese Boys. Toen Friese Boys wakker werd begon de machine weer te lopen. Sieger stuurde Jan in de diepte en Jan scoorde het eerste doelpunt richting kampioenschap 1-0. VVT moest nu wel komen en hierdoor kreeg Friese Boys de ruimte om te combineren. Het was Klaas die zijn vierde doelpunt van de avond maakte 2-0. Henk bracht met een bekeken schuiver het kampioenschap definitief binnen.

Na de festiviteiten in de box en het douchen wou Henk trakteren op snoepjes die hij mee had gekregen. Toen Henk vroeg wie een snoepje wilde. Was de reactie van een aantal spelers “wij mogen geen snoepjes aannemen van oude mannen”. Met de opvoeding zit het wel goed in Kollumerzwaag. Over 3 weken de laatste ronde in Twijzelerheide het kampioenschap zal dan echt gevierd worden. De organisatie heeft nu 3 weken de tijd om het één en ander te regelen.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys