Friese Boys 45+ verliest jubileumwedstrijd van het G-Team van Broekster Walden.

Ter ere van het 5 jarig bestaan van Friese Boys 45+ werd er een jubileumwedstrijd georganiseerd. Veel verenigingen durfden het niet aan om tegen Friese Boys te spelen. Omdat Friese Boys 45+ in hun bestaan weinig wedstrijden had verloren. Broekster Walden stelde zich dapper op en ging de strijd wel aan.

Friese Boys was compleet en had veel vertrouwen om deze wedstrijd te winnen. In het begin was het iets aftasten met toch wat meer druk van Broekster Walden. De gasten scoorden ook als eerste 0-1. Friese Boys kwam gelukkig vrij snel op 1-1. Door een paar foutjes in de verdediging werd het toch 1-3. Friese Boys kwam bijna niet aan aanvallen toe maar scoorden wel uit een counter de aansluitingstreffer 2-3. Broekster Walden deed er een schepje boven op en scoorde voor de pauze nog twee keer ruststand 2-5.

De coach van Friese Boys ging in de pauze enorm tekeer, zit je 5 jaar te wachten op deze wedstrijd en dan wordt je helemaal weggespeeld. Keeper Johannes werd de dupe en werd gewisseld voor Jan Kempenaar. Friese Boys zou direct druk zetten maar Broekster Walden scoorde de 2-6. De wedstrijd leek gespeeld maar gelukkig kwam Friese Boys onder de druk van Broekster Walden vandaan en scoorde een paar keer achter elkaar.  Twee minuten voor tijd scoorde Friese Boys de aansluitingstreffer. 8-9. Friese Boys ging vol op de aanval spelen. Keeper Jan Kempenaar ging naar voren om de gelijk maker te scoren maar kwam zijn ploegmaat Johanne Kobus tegen die behoorlijk in de weg liep. Weg kans en uit de counter werd het 8-10. Een zeer zure nederlaag voor Friese Boys maar wel een terechte nederlaag. De tegenstander was op alle fronten sterker.

Na afloop werd in de kantine de pijn alleen maar erger. Sponsor Mient Mulder Catering had patat voor de winnaar dit ging dus naar Broekster Walden. En de spelers van Friese Boys konden hier alleen maar naar kijken. Nadat aanvoerder Jan  Kempenaar, Broekster Walden had bedankt voor de wedstrijd en elke speler had voorzien van een Houthandel Barkmeijer mok was het de beurt aan de aanvoerder van Broekster Walden. Een zeer blije Leornardo van der Kramer had een geweldige speech en bedankte Friese Boys voor de uitnodiging als dank kregen de spelers van Friese Boys een mooie kaart en een doos Merci. Ondanks de terechte nederlaag zien we terug op een zeer geslaagde avond met een zeer spannende wedstrijd. Afspraak is gemaakt om volgend jaar weer tegen elkaar te spelen en dan in Damwoude. Neemt Friese Boys dan revanche?

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys