Friese Boys 4de op lauwersmeertoernooi

FRIESE BOYS EINDIGT ALS VIERDE OP HET LAUWERSMEERTOENOOI

KOLLUM – Friese Boys speelde zaterdag op het Lauwersmeertoernooi. De club uit Kollumerzwaag kwam met enkele nieuwe spelers naar sportpark “Baensein” zoals Mark de Boer, Dirk Greijdanus, Jelmer Brinkman  en doelman Johan de Jong die van Broekster Boys overkwam. 

De eerste wedstrijd was tegen Anjum. Beide ploegen kregen enkele kansjes maar het was linksachter Dirk Greijdanus die met een prachtig schot de winnende treffer scoorde, 1-0.

Daarna mocht Friese Boys aantreden tegen SC Kootstertille. Nadat Chris Merkus redding bracht op een schot van Wilco van der Heide kwam Friese Boys toch op achterstand door een treffer van Tom van der Veen, 0-1. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten; Wietse van der land schoot van afstand schitterend raak, 1-1. Het was echter Kootstertille dat de winst greep via een treffer van Gerbrand Waaksma, 1-2.

Daardoor moest Friese Boys om de derde plaats spelen tegen WTOC dat na strafschoppen had verloren van ’t Fean’ 58. Friese Boys kreeg in de beginfase goede mogelijkheden maar Marten Starkenburg, Sander Hoekstra en Rienk Postma wisten WTOC doelman Geoffrie Hoiting niet te passeren. WTOC nam de leiding toen Jilles Bosma werd gelanceerd en zijn schot via Friese Boys-verdediger Eberhard Kloosterman in het doel verdween,  0-1. Jilles Bosma scoorde vlak voor tijd opnieuw en zette daarmee de 0-2 eindstand op het scorebord.

Toernooiwinnaar werd ’t Fean ’58 dat SC Kootstertille in de finale met 2-0 klopte.

Verslag Bokke Dijkstra

Foto’s Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys