Friese Boys ten onder tegen ASC

Augustinusga. Friese Boys is er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017 te winnen. Tegen de ploeg uit Augustinusga werd een gevoelige 4-0 nederlaag geleden.

De eerste helft waren de ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. Zonder dat dit tot grote kansen leidde. Namens Friese Boys schoot Eelke Venema een keer in de handen van de doelman van ASC en Martin Starkenburg schoot net naast. De grootste kans was echter voor ASC. Uit een snoeiharde vrije trap stompte keeper Hoekstra de bal uit de kruising en ook de rebound kon hij uit de kruising tikken waardoor de rust met een 0-0 stand werd bereikt.

De tweede helft was volledig voor ASC. De ploeg was feller en won veel duels. De score werd halverwege de tweede helft geopend toen er een overtreding door ASC werd gemaakt op het middenveld en de spelers van Friese Boys een fluitsignaal verwachtten. De scheidsrechter besloot echter door te laten spelen en de spelers van ASC profiteerden hier volop van en scoorden de 1-0. Vlak hierna werd een diepe bal in de achterhoede van  Friese Boys verkeerd beoordeeld en de spits van ASC kon alleen op Auke Hoekstra afgaan en scoorde beheerst. In de laatste 10 minuten profiteerde ASC volop van de geboden ruimte en via twee snelle counters werd de stand naar 4-0 getild. Grote man bij ASC was Remko Hofman die 3 keer scoorde.