Friese Boys bekert verder na gelijkspel tegen WTOC

KOLLUMERZWAAG – De bekerwedstrijd Friese Boys-WTOC is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Bij de rust was de stand nog 0-0. Door dit resultaat gaat Friese Boys door naar de volgende bekerronde.

 WTOC was voor de rust veel sterker en had het duel toen al moeten beslissen. Goede kansen werden echter onbenut gelaten. Een schot van Berend-Jan Prins ging over de lat en dat gebeurde ook met een inzet van Jilles Bosma. Een kopbal van Tedo de Bruin ging rakelings voorlangs. Ook Jaap de Bruin vond het doel niet.

Na de thee was de eerste kans voor Friese Boys maar doelman Foeke Dijkstra stopte de inzet van Johannes Beiboer. Direct daarop was het toch raak voor WTOC. Na een hoekschop van Nyckle Smeding schoot Jaap de Bruin raak 0-1. Vrijwel direct scoorde Friese Boys via Pieter van der Zwaag de gelijkmaker, 1-1. WTOC bleef aandringen maar Aant Keizer schoot over en Tedo de Bruijn kopte in handen van doelman Auke Hoekstra. Toch werd het 1-2 toen Berend-Jan Prins van afstand doel trof. Pieter van der Zwaag leek opnieuw gelijk te maken maar Sipke Bijlstra redde op de doellijn. Auke Hoekstra tikte aan de andere kant een inzet van Aant Keizer over de lat. De gelijkmaker viel toen Sietse Hoogsteen van dichtbij doel trof, 2-2. WTOC was in de laatste seconden nog dicht bij de zege maar Auke Hoekstra keerde de inzet van Jaap de Bruin.

Reacties

“WTOC was beter en feller” vond trainer Jacob Postma van Friese Boys. “Ze hebben bovendien een ijzersterk middenveld, dat weet je en wij gingen 4-4-2 spelen en hoopten op een paar momentjes. Wij hebben voorin nog niet de kwaliteit die nodig is in dit soort wedstrijden. WTOC is wel een derde klasser, zo simpel is het”

“Het resultaat is teleurstellend” vond trainer Oane Westra van WTOC. “Voetballend hadden we het aardig voor elkaar. Er zat voetbal  en probeerden het spel te maken. Voor de rust kregen we kansen en moeten we er een paar inprikken. Na de rust scoorde we wel maar kregen we de goals te gemakkelijk tegen. Er lag te veel ruimte in de omschakeling. Wat ik echter goed vond, en dat heb ik de jongens ook gezegd, is dat we bleven voetballen en op zoek gingen naar een doelpunt”

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys