Friese Boys dames 35+

Dames 35 +

Vorig jaar bij de Familiedag werd er door  Geertje, Ineke en Griet  gespeculeerd dat het ons toch wel  weer leuk leek om te voetballen wat zou het mooi zijn als er bij Friese Boys ook een Dames 35 + komt. Zo gezegd zo gedaan ging mede Ineke volop opzoek naar Dames en uiteindelijk is het haar gelukt om 11 speelsters op  papier te krijgen.  Ineke Adema, Geertje Bergsma, Geertje Reitsema, Tetsje Wijke van der Meulen-Wiersma, Thea de Vries-Alkema, Karin Vlasma ,Aafke Aukje Hansma, Trijnie Pompstra- van der Bij ,Tsjikke Beerda ,Tjimkje Hansma Griet Poortinga-Wierstra en vanaf  derde speelronde Linda Luimstra.

Na maanden voorbereiding en trainingen onder leiding van Anco v/d Veen werden we ingedeeld bij Buitenpost, Dokkum en LAC Frisia Leeuwarden.

Op vrijdag 18 maart zou dan echt voor onze de eerste competitie ronde moeten worden gespeeld. Omdat de velden bij Dokkum bezet waren reisden we om kwart voor 7 met 9 dames (helaas waren Tetsje en Aafke Aukje niet aanwezig )af richting Buitenpost.

Nadat we op papier een opstelling hadden gemaakt  moesten we het de eerste wedstrijd opnemen tegen Buitenpost . In het begin van de wedstrijd konden we het nog aardig bolwerken maar voor we het wisten keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Bepaalde speelsters stonden niet op de juiste plaats dus werd er  tijdens de wedstrijd  gewisseld van plekken. En dit bleek  de juiste beslissing te zijn want we begonnen steeds beter  te voetballen  en wisten zelfs de 2-0 achterstand om te buigen tot 2-2. Voor ons was de speeltijd net te kort om als winnaar van he veld te gaan. Maar het eerste punt van de competitie was binnen.

De tweede wedstrijd werd er gespeeld tegen LAC Frisia. We wisten dat deze ploeg een sterk team heeft met speelsters die voorheen op hoog niveau hebben gevoetbald. Toch konden we lang  hun speelniveau bij sloffen en na dat we met 1-0 achterstonden wisten we er zelfs nog 1-1 van te maken. Maar in de slot fase van de wedstrijd wist  een speelster van Frisia door een oerend hard schot  vanaf het middenveld  2-1 te scoren. Dit werd tevens de eindstand. Nog even te melden voor Geertje Reitsema was deze wedstrijd een grote domper ze viel geblesseerd uit en achteraf bleek dat haar enkel zwaar gekneusd was en zit voor haar dit voetbalseizoen na 2 wedstrijden  er al weer op.

De derde en laatste wedstrijd voor deze avond was onze tegenstander Dokkum een mooie wedstrijd waar het spel heen en weer ging maar werden de kansen aan onze kant beter benut dan die van Dokkum we gingen dan ook met een mooie 3-0 overwinning van het veld.

Na de eerste speelronde konden we terug kijken op een mooie voetbalavond waar we de eerste 4 punten hadden verzameld een goed begin dus

De tweede speelronde was op vrijdag 8 April. Weer in Buitenpost zonder aanwezigheid van Thea en Griet en Aafke Aukje en de geblesseerde Geertje kwamen we maar op 7 speelsters na veel geapp en gebel werd uiteindelijk Linda Luinstra aan ons team toe gevoegd zodat we toch met 8 speelsters richting Buitenpost konden gaan.

De eerste wedstrijd was LAC  Frisia aan de beurt een ploeg die voor elke tegenstander een maatje te groot is de eindstand werd daarom ook 4-2 in het voordeel van LAC  Frisia

De tweede wedstrijd was tegen  Buitenpost  deze wedstrijd werd met een mooie 2-0 gewonnen en konden er weer 3 punten bij worden geschreven.

De laatste wedstrijd deze avond was tevens weer tegen Dokkum. Ook deze wedstrijd werd met een mooie 2-0 overwinning afgesloten. Een mooie speelronde deze avond waar we 6 punten mee konden nemen naar Kollumerzwaag en we een  mooie 2de plek in deze competitie konden vast houden.

Vrijdag 22 april alweer de derde speelronde en moesten we afreizen naar Leeuwarden dit keer weer met  8 speelsters  Trijnie en Aafke aukje waren deze avond afwezig en Geertje nog steeds geblesseerd.

Nadat we wat te laat in  Leeuwarden aankwamen en we ook nog een pokke eind moesten lopen naar de kleedbox was er geen tijd meer voor een warming up deze  avond . Op deze zeer koude avond was de eerste wedstrijd tegen Dokkum. Al snel bleek dat dit kat in bakkie was. Deze  wedstrijd werd dan ook met een ruime overwinning van 5-0 gewonnen.

De tweede wedstrijd tegen Lac Frisia konden we  lang bij benen. Toch scoorde Frisia  snel achter elkaar 2 doelpunten.  We wisten nog terug te komen tot een 2-1 maar net voor tijd scoorden zij de 3-1.

De laatste wedstrijd was tegen Buitenpost nadat we gelijk en een keer van hun hadden gewonnen was het nu de beurt aan Buitenpost om deze wedstrijd te winnen zij wonnen deze wedstrijd met 3-2

Na deze wedstrijd was het duidelijk Lac Frisia al met 3 speelrondes  de terechte  kampioen was geworden.

Deze avond was voor ons een slechte speelronde want er konden deze avond maar 3 puntjes bij worden geschreven. Of het nou aan de kou of zonder de warming-up had gelegen zeg het maar.

De laatste speelronde vrijdag 13 Mei en niet zomaar een speelronde, nee deze avond was het dan eindelijk zover. We mochten voor het eerst thuis spelen . Dat betekent dus veel support aan de kant. Vele familie, vrienden en bekenden waren op deze speelronde af gekomen voor de èèn leuk, voor de andere iets gespannener in het veld. Voor deze avond hadden we maar 7 speelsters op papier.  Tjikke ,Aafke Aukje  waren afwezig  en Thea (zweepslag gebeurt op de training) Tetsje (verrekte spier heup) en Geertje herstellende van de enkel )konden deze avond niet spelen. Bij toeval kwam Gerda de Graaf even te supporteren en werd zij letterlijk en figuurlijk van de tribune geplukt om mee te spelen zodat we in ieder geval een reserve hadden. Gerda bedankt hier voor.

De eerste wedstrijd was weer tegen Buitenpost om de 2de plek in deze competitie vast te houden waren we  verplicht om deze wedstrijd te winnen . Maar dit was Buitenpost ook niet ontgaan dus zei gingen ook voor de volle winst zodat zei de 2de plek konden overnemen . Het was dan ook een spannende wedstrijd waar het spel heen en weer ging. Er werd geknokt voor elke bal en er waren volop kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind en werd deze wedstrijd met 2-1 gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen Dokkum nadat we al onze krachten tegen Buitenpost hadden gegeven was deze wedstrijd zwaar nadat we de vorige competitie wedstrijden ruim van hun hadden gewonnen ging deze wedstrijd moeizaam we kwamen zelfs op een 1-0 achterstand. Toch wisten wij in de slot fase deze wedstrijd nog met  3-1 te winnen.

De aller laatste competitie wedstrijd van dit seizoen moeten we tegen Lac Frisia omdat Frisia de vorige speelronde al kampioen was geworden werd er niet met hun sterkste speelsters gespeeld. Nadat we met  1-0 voor kwamen werd hun kanon speelster er nog even in gezet en ja hoor zei wist net voor tijd de 1-1 te scoren.

Het was een mooie wedstrijd  avond  met veel support langs de lijn  deze speelronde behaalden we maar liefst  7 punten en was de 2de plek een feit.

We kunnen terug kijken op een zeer leuk gezellig seizoen  met veel  inzet en voetbal plezier. Jammer was dat we door de blessures soms zeer krap in de speelsters zaten. Hopelijk kunnen zij er volgend seizoen  weer voor 100 procent bij zijn.  Van de van de 12 wedstrijden werden er 6  gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 4 verloren. Ee behaalden een mooie 2de plek  waarbij er 20 punten werden behaald. Er werden 26 doelpunten gescoord en we kregen 17 doelpunten om de oren.

Rest ons nog 1 toernooi dit seizoen. Vrijdag 27 mei  zijn we weer te bewonderen op de voetbalvelden van Friese Boys .

Verslag Griet Poortinga,  Foto`s Tetsje V/d Meulen

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys