Friese Boys en Anjum scoren niet

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Anjum gelijkgespeeld. De wedstrijd eindigde zonder doelpunten.

De gasten kregen in de beginfase de beste kansen. Een kopbal van Wietse Rosier werd door een Friese Boys-verdediger van de doellijn gehaald en Stephan Overkempe schoot naast. Friese Boys werd via Andries van der Zwaag gevaarlijk maar zijn schot verdween naast de kruising. Nadat Friese Boys-doelman Auke Hoekstra een vrije trap van Mark Jansma had gestopt kreeg Marten Starkenburg namens Friese Boys een kans maar de aanvaller kreeg de bal niet langs doelman André Turkstra. Na balverlies in de Friese Boys-defensie kreeg Stephan Overkempe een prachtige mogelijkheid maar doelman Hoekstra redde uitstekend.

In de tweede helft was Anjum opnieuw dicht bij een treffer. Auke Hoekstra stopte een schot van Stephan Overkempe maar Johan Boersma kon de rebound niet verzilveren. Een kopbal van Mark Jansma werd eveneens een prooi voor Hoekstra. Johannes Beiboer kogelde een vrije trap naast het Anjumer-doel. Anjum leek daarna wel te scoren maar een kopbal van Pope-Bauke Holwerda ging via doelman Hoekstra en de lat over het doel. In de slotfase kreeg ook Friese Boys kansen maar Johannes Beiboer en Marten Starkenburg scoorden niet. Anjum-speler Brandt Schaap joeg de bal over doelman Hoekstra maar ook over het doel. Invaller Jelmer Bloem van Friese Boys zag zijn schot gestopt door André Turkstra. Het dichtst bij een treffer was Erik Hilboezen toen hij de bal ineens op de slof nam maar het schot ging rakelings naast de goal van Turkstra. Zo bleef het doelpuntloos in Kollumerzwaag.

Pope-Bauke Holwerda van Anjum was niet tevreden na afloop. “We zaten in een flow de laatste weken. Vandaag moesten we echter het spel maken en dat lukt minder goed. Tegen ploegen als Marum kunnen we ze laten komen en met onze snelle aanvallers op de counter spelen. We begonnen vandaag wel goed maar het zakte snel weg. Maar goed, we hebben in ieder geval een punt. We zijn er echter nog niet”.

Andries van der Zwaag van Friese Boys was wel tevreden. “We hebben ervoor gevochten. In het begin hadden we het moeilijk; we moesten het eerst goed neerzetten. Later kregen we grip op de wedstrijd. Er vielen gaten en we kregen kansen. In de slotfase had ik het erg moeilijk wegens kramp”.

DE FOTO’S ZIJN GEMAAKT EN BESCHIKBAAR GESTELD DOOR SAKE BEERSTRA

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys