Friese Boys F2 kampioen!!!

KOLLUMERZWAAG- Vorige week zaterdag kon het kampioenschap, na de verliespartij tegen RWF nog niet worden gevierd. Gelukkig was er een doordeweekse inhaalwedstrijd zodat de nare smaak van vorige week snel kon worden weggespoeld.

Of het nu de spanning was of de sterke start van de tegenpartij, Friese Boys kwam er de eerste 10 minuten totaal niet aan te pas. Opende domineerde tegen de koploper en kreeg een goede kans op de 0-1. Gelukkig ging de bal via keeper Lennart Visser tegen de lat over de goal. Na een kans van Jarno Leegstra (tegen de keeper) en een schot van Fokke Heikamp (net over de goal) was het Opende die hun goede spel beloond zag worden met de verdiende 0-1.

Gelukkig bleven de Boys onder toeziend oog van de vele supporters rustig en kalm. De ruggen werden weer gerecht en de aanval gezocht, maar ondanks een overwicht leidde dit niet tot uitgespeelde kansen. Maar net voor rust, vanuit het niets, was het toch spits Jesse Komrij die vanuit een onmogelijke hoek de bal genadeloos en super fraai de kruising inschoot.

Dat het technisch duo Hans Feenstra en Louwrens Komrij de jongens in de rust nog even extra op scherp hadden gezet was wel duidelijk. De mannen van Friese Boys schudden alle schroom van zich af en leken klaar voor ‘the road to victory’. Na een eerste waarschuwing aan het adres van Opende (grote kans Jesse Komrij na voorzet van Jarno Leegstra) was het een paar minuten later wel raak. Na een goede pass van Jesse Komrij was het Fokke Heikamp die de kwaliteit van de netten  controleerde. Met een verwoestend schot zorgde hij voor de bevrijdende 2-1.

Nu moest Opende wel komen en deed dat ook met volle overgave, maar keer op keer stuitten ze op het centrale duo Javier Henstra en Jelte Feenstra met voor hun een sterk middenveld met Dian Broersma, Jesse Smid en Maurice Boetes. De enkele keer dat ze erdoorheen kwamen, vonden ze de goed keepende Lennart Visser op hun weg.

Nadat Opende uitgeraasd leek was het Fokke Heikamp die de trekker overhaalde richting het kampioenschap(3-1). Zo nu en dan werd het nog wel even spannend, maar dankzij een uitstekende redding van Lennart Visser en een team wat collectief de beuk erin gooide werd de overwinning en daarmee het kampioenschap, behaald.

Na een heel seizoen bovenaan gestaan te hebben met nu 24 punten en een doelsaldo van +22 is Friese Boys F2 met nog 1 wedstrijd te gaan, de terechte kampioen.

©Verslag: Hendrik Leegstra.      ©Foto´s: Erik Visser.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys