Friese Boys in oefenduel langs ASC

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys oefende zaterdagmiddag tegen ASC. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-1 voor Friese Boys.

In de eerste helft waren de hoogtepunten schaars. Nick van den Berg kreeg een kans namens ASC maar zijn schot werd gestopt door Boys-doelman Jelmer Boorsma. Voor Friese Boys zag Matthias Scholtus zijn schot gestopt door doelman Pieter van der Kooi.

In de tweede helft redde de bij ASC ingevallen doelman Tjeerd Vries op een inzet van invaller Nick de Graaf. Jelmer Bloem raakte koppend de lat van het ASC doel. Toen Aldert Hietkamp in het strafschopgebied onderuit ging gaf scheidsrechter Van der Wal een strafschop. Deze werd benut door Erik Hilboezen, 1-0. Voor ASC miste Daniël Postma de kans op de gelijkmaker door alleen voor het doel naast te schieten. Jelmer Boorsma redde uitstekend op een vrije trap van Tamme de Boer. Direct daarop werd het 2-0 door Pier Kempenaar die in stelling was gebracht door Nick de Graaf. In de slotseconden scoorde ASC nog tegen toen Tamme de Boer uit een vrije trap raakschoot, 2-1.