Friese Boys JO11-1 door in de beker. zaterdag 20 oktober 2018

NIEBERT – Zaterdagmorgen vertrokken de Boys van JO11-1 onder ideale omstandigheden naar Niebert voor de bekerwedstrijd in de 3e klasse tegen Samenwerkende Jeugd Opleiding Boerakker/SVMH JO11-1G. Aangekomen en omgekleed begon Hendrik Leegstra de tactiek van vandaag aan de jongens voor te leggen. Niet rustig beginnen, maar meteen volle bak, omdat je het in een bekerwedstrijd geen minuut kan laten liggen. Nadat de spelers elkaar een hand hadden gegeven, begon de wedstrijd.

Voetbalvereniging Boerakker zette meteen druk en dat leidde in de eerste minuut tot een gevaarlijk schot dat maar net naast ging. Toen ging de wedstrijd lopen en het spel ging heen en weer en werd duidelijk dat de jongens zeer aan elkaar gewaagd waren. In de vijfde minuut kon Jarno L. doorbreken, maar werd hard neergehaald voor het doel van de tegenstander “Penalty”! Syl legde de bal op de stip en schoot goed strak de bal in de linkerhoek. De keeper kon hem niet tegenhouden en zo was de 0-1 voor onze jongens een feit.

Het was Boerakker die toen een kans kreeg, dit resulteerde in een aanval met een schot die maar net naast ging, Friese Boys kon ontsnappen aan de 1-1. In de 13e minuut schoot de hartslag van de leiders omhoog. O jee, een penalty voor de tegenstander na wat duw en trekwerk van onze verdediging. De tegenstander nam de bal, maar door een grandioze redding van Bart Gjalt kon een tegengoal worden voorkomen.

Na de time-out verzwakten we even en werd dit keihard afgestraft door Boerakker. Vanaf het middenveld liepen ze door goed teamwork onze verdediging eraf en maakten beheerst 1-1. In de 17e minuut begon Friese Boys weer te drukken en kon Sytse H. tot een schot komen, maar zijn lange bal miste de kruising. Syl kon aan het einde van de eerste helft de Boys op voorsprong zetten, maar miste de goal door op de lat te schieten. Zo gingen we de verdiende rust tegemoet. Na de complimenten voor de eerste helft werden de jongens weer opgepept om vooral in de tweede helft alles te geven.

De wedstrijd nam nu de vorm van het hoogste niveau aan en na veel heen en weer was het Boerakker die een goede kans miste. De bal kwam op de paal en zo ontsprongen we de dans. Na 7 minuten ging Sydse E. sterk op de goal af en schoot loeihard op goal. De keeper kon de bal niet vasthouden en bal stuiterde het veld weer in. Jesse-Jan was op zijn positie en maakte het beheerst af. 1-2. Het spel werd nu nog sneller en de aanvallers en verdedigers moesten nu de longen uit het lijf lopen om de voorsprong te vergroten en het sterkte Boerakker achterin te stoppen. Met nog 2 minuten te spelen vervloog even de hoop op een overwinning. Boerakker drukte de bal door en zo was het zomaar net voor tijd 2-2. De speeltijd was nu voorbij en moesten er strafschoppen genomen worden.

Na de toss mocht Boerakker beginnen met de penaltyserie. Na de 8e en beslissende penalty van Jarno Leegstra was het Friese Boys die de overwinning behaalde. De spelers en de leiders gingen deze overwinning vieren in de box. Het adrenalinepeil was bij de meesten nog niet gedaald, ook de hartslag van de leiders was nog aan het pieken. Iedereen was door het dolle heen, de champagne werd tevoorschijn gehaald (sommige kinderen noemden nog wel dat ze nog geen alcohol mochten drinken, maar gelukkig was dit de kindervariant). De leiders schudden en ontkurkten de flessen met een luide knal. De champagne werd rijkelijk over de kanjers heen gespoten en daarna werd als team de glazen geheven en de overwinning op fantastische wijze gevierd.

Wat een strijd, passie en beleving. Leiders, spelers en meegereisde supporters bedankt voor deze spannende en vooral mooie dag voor het team van Friese Boys JO11-1.

Ook de shirt sponsors Houtbouw G van der Wal en Hoveniersbedrijf Pieter de Boer, Kollumerzwaag konden terug kijken op een fantastische overwinning.

©Verslag: Bauke Haarsma

Meer foto’s op: RTV NOF – Noordoost Friesland