Friese Boys JO11-1 door in bekertoernooi

Friese Boys JO11-1 wederom door in de beker na een 1-3 winst op HFC´15

HOOGKERK– Op 23 februari mochten we aantreden tegen HFC ’15 uit Hoogkerk om 10:00 uur. Dit was de eerste veldwedstrijd in 2019 en meteen een hele belangrijke. Als we deze zouden winnen zijn we weer een ronde verder in de beker.

De tegenstander had al enkele wedstrijden op het veld gespeeld en had daarbij al goede resultaten geboekt. Het was voor de technische staf dan ook afwachten hoe het met de ploeg zou gaan nu ze weer op het veld mochten spelen. Door de mist was het eerst nog fris maar later in de ochtend zou het zonnetje gaan schijnen. In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt. Bart Gjalt op goal, Jesse Jan, Jelte en Jacob in de verdediging. Het middenveld bestond uit Sydse, Sytse en Syl, de spits werd bekleed door Jarno van Kammen. Wissels waren Wybe, Jarno Leegstra en Jitse. Ook tijdens deze wedstrijd zou er weer worden doorgewisseld, zodat alle spelers de benodigde speelminuten zouden krijgen. Aanvoerder van vandaag was Jesse Jan. Nadat de spelers de wedstrijdkleding hadden aangetrokken, kwamen de trainer en de leiders aan het woord. Na de tactische bespreking waren de mannen er klaar voor en mochten we beginnen aan de warming up. Van onderschatting was geen sprake, maar omdat er nog geen wedstrijd op het veld was gespeeld was het afwachten hoe het zou lopen? Na de tos ging de wedstrijd los en je zag dat de jongens van Friese Boys gretig waren. De start was goed en dit zag er veel belovend uit.

Al in de eerste minuut was er een mooie aanval waarbij de bal bij Syl kwam, hieruit volgde een mooi schot op goal. Een minuut later was het Sytse die een prachtige voorzet gaf, helaas kwam hier geen schot uit. Hoogkerk stond in de hoek waar de klappen vielen en was perplex. Blijkbaar had de tegenstander dit niet verwacht. Mooie actie`s waren er en er werd door verschillende spelers op de goal geschoten. In de 7de minuut was er een prachtig schot van Sydse, die net wegdraaide en er helaas niet in ging. Ook waren er in de eerste 8 minuten al 2 corners waar helaas niet uit werd gescoord. Konden we dit volhouden? Zou er nog een goal komen in de eerste helft? De Boys hadden het verdient, zij waren zeker de bovenliggende partij. In de 11de minuut was het Sydse die openingstreffer mocht scoren 0-1.

We stonden voor en de tegenpartij begon wat meer te drukken. Maar door een fantastische verdediging kwam er niemand door, ook op het middenveld werd er strak en goed overgespeeld. Doordat de tegenstander wat meer aanviel, ontstond er meer ruimte. Het was Syl in de 14de minuut die de 2de goal mocht scoren. Dit ging er steeds beter uit zien! Tijdens de time-out werd er dan ook op gehamerd dat we er nog niet waren. Vol goede moet gingen de jongens verder. Friese Boys ging door met druk zetten en de kansen volgden zich in rap tempo op. Het zonnetje ging steeds meer schijnen en de jongens gaven alles. Tegen het einde van de eerste helft kwam plots Hoogkerk opzetten, maar daar stond onze keeper Bart Gjalt. Het rustsignaal kwam als geroepen. In de pauze maar even een ranja en bakje koffie voor de leiders en trainer. Op naar de tweede helft, de overwinning moest nog over de streep worden getrokken.

De Boys gingen verder met aanvallen, een derde goal zou zoveel rust geven. Tijdens de tweede helft stond de verdediging ook weer als een huis. Dit gaf heel veel ruimte voor het middenveld en de aanval. Toch ging de tegenstander er ook steeds meer in geloven. Friese Boys moest voet bij stuk houden, zij waren baas op het veld. Na diverse aanvallen van alle andere spelers, was het Sytse die prachtig mooi de derde goal scoorde 0-3. Wat viel er een last van schouders bij de trainer en leiders, die meteen de spelers waarschuwden dat ze scherp moesten blijven. De time out kwam ook mooi op tijd. De jongens hadden alles gegeven, maar ze moesten nog even. De concentratie was weg en het spel liep moeilijker. Na een lastige stuit werd Bart-Gjalt dan ook in de 52ste minuut gepasseerd 1-3. De tegenstander ging er weer in geloven. Friese boys moest door en na een doelkans van Friese Boys waarbij de bal op de lat en paal kwam.

Het eindsignaal dan ook als geroepen, de klus was geklaard en het team was weer een ronde verder in de beker. Een verdiende overwinning die door het gehele team was gehaald, gingen zij met een tevreden gevoel terug naar Kollumerzwaag.

©Verslag: Otto Smid

©Foto´s: Friese Boys