Friese Boys JO11-1 kampioen!

Friese Boys JO11-1 kampioen!
Op de eerste zaterdag met aangescherpte coronamaatregelen trok Friese Boys JO11-1 naar Dokkum. Be Quick JO11-2 is de hekkensluiter in de ranglijst, dus er werd een overwinning verwacht vandaag. Het zou wel eens de overwinning voor het kampioenschap kunnen worden!
Trainer Bote en leider Rogier begonnen de wedstrijd met een strijdvaardige opstelling. Met Wynand op goal en Tim en Jelmer in de verdediging, mocht Amos ditmaal op het middenveld starten met Zaya naast hem. Ywer en Paul posteerden zich in de voorhoede. Hoewel het voetballend wel eens beter gaat, vielen de goals toch vrij gemakkelijk. De tegenstander was duidelijk een maatje te klein voor dit prachtige team van Friese Boys. In de eerste helft wist Paul 3x te scoren, Geert-Jan 2x, Ywer 1x en Zaya ook 1x. Er waren mooie assists van Ywer en Thomas. Ruststand: 0-7.
Na de ranja, verzorgd door de leiders van Be Quick (duimpje omhoog) vanwege een gesloten kantine, mochten de heren en dame het veld weer op in een winderig en koud Dokkum. Ruben schoof een plekje vanuit de verdediging door naar voren en was gevaarlijk op het middenveld. Zo nu en dan was het spel uitmuntend, maar er waren ook periodes dat alles op slot zat en Friese Boys niet aan mooi voetballen toekwam. Desondanks bleven de doelpunten vallen. Mooie passes van onder andere Thije en Ywer belandden voor de voeten van de doelpuntenmakers. Paul scoorde 7x in de tweede helft, Amos 2x, Zaya 2x, Ruben 1x, Thije 1x en Ywer 1x. Jelmer was nog dichtbij een goal, maar deze ging er helaas net niet in. Keeper Wynand hoefde vrijwel niet in actie te komen deze wedstrijd. Al met al een dikverdiende overwinning van Friese Boys JO11-1. Na het laatste fluitsignaal had Be Quick geen zin meer in de penalty’s en besloot Friese Boys in polonaise het veld af te gaan. Eindstand: 0-21.
Aan de zijlijn werd inmiddels druk gerekend, omdat Friese Boys één van de drie ploegen was die vandaag kampioen kon worden. Al snel werd duidelijk dat de belangrijkste tegenstander het op doelsaldo niet meer ging redden. Daarna was het wachten op de uitslag van de wedstrijd tussen WTOC en Broekster Wâlden. Rond de klok van 12.00 uur werd duidelijk dat Amos, Tim, Jelmer, Thomas, Geert-Jan, Wynand, Ruben. Ywer, Zaya en Paul zich nazomerkampioen mogen noemen in de 2e klasse-11. Grote klasse en wat een talent zit er in deze ploeg. Gefeliciteerd toppers! En ook een dikke duim omhoog voor leider Rogier en trainers Bote en Luutzen.
Het overwinningsfeestje wordt nog even uitgesteld, maar wordt zeker niet vergeten!
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys