Friese Boys JO11-1 – Rijperkerk JO11-1

Friese Boys JO11-1 – Rijperkerk JO11-1 5-1 (0-0)

KOLLUMERZWAAG- Vandaag geen competitiewedstrijd maar een heuse bekerkraker. Friese Boys moest vandaag aantreden tegen de beker winnaar van vorig jaar. Op papier een zware loting en dat zou ook in de wedstrijd blijken.

Toch wist Friese Boys na een fysiek harde wedstrijd te winnen van dit sterke Rijpster team.
De eerste helft was qua veldoverwicht voor Friese Boys. Toch was het lastig om kansen te creëren. De grote sterke jongens van Voetbalvereniging Rijperkerk stonden prima te verdedigen. Ook Friese Boys had het achterin weer prima voor elkaar waardoor de duels zich vooral op het middenveld afspeelden. Behalve een schot op de lat van Jitse en een bal voorlangs van Sietse Ebbing vielen er weinig kansen te noteren. De ruststand was dan ook 0-0.
Het vuurwerk kwam in de tweede helft. Jarno Leegstra werd prima bediend door Sytse Haarsma en tikte de 1-0 binnen. Nog geen 5 minuten hierna was de spits wederom attent na een prima actie van Lennart. Het was zaak om deze voorsprong te behouden. Maar helaas! kort hierop werd de hoogmoed achterin afgestraft en was de marge nog slechts 1. Misschien wel het belangrijkste moment van de wedstrijd, was de wel of geen penalty na een overtreding van Syl op de rand van het doelgebied. De prima leidende Jappie bleef na veel commotie rustig en maakte de juiste beslissing.

De vrije trap werd overgeschoten en Friese Boys kwam met de schrik vrij. Toen Jarno Leegstra kort hierna zijn derde goal maakte was het verzet van de houdende bekerwinnaar gebroken. Jarno Leegstra ging naar de kant en werd vervangen door naamgenoot van Kammen. Friese Boys voetbalde nu Frank en vrij en Jitse maakte met een prima afstandschot nog de 4-1. Het slotakkoord was voor Jarno van Kammen die de bal van dichtbij tegen de touwen schoot. Een groot compliment voor het hele team. Verdedigers Wybe, Jelte, Syl en Jacob speelden een goede wedstrijd en het vandaag uitblinkende middenveld met Jarno van Kammen, Jesse, Hielke, Sytse Haarsma, Sydse Ebbing en Jitse vochten duel na duel winnend uit tegen de grotere jongens van Rijperkerk.

Nu is het afwachten wat de loting word, maar duidelijk is dat dit team voor de dubbel gaat.
Goals Friese Boys: Jarno Leegstra (3), Jitse en Jarno van Kammen

©Verslag: Hendrik Leegstra
©Foto´s: Erik Visser