Friese Boys JO11-2 – LAC Frisia 1883 JO11-3 d.d. 23-11-2019

Friese Boys JO11-2 – LAC Frisia 1883 JO11-3

Op zaterdag 23 november 2019 moesten de jongens en dame van JO11-2 thuis om 11.00 uur aantreden tegen de nummer 5 van de ranglijst.

Het werd een mooie wedstrijd waar echt gestreden moest worden. Friese Boys was duidelijk de beste in het veld, maar kwam moeilijk tot scoren. Spits Paul was geblesseerd en Zaya nam zijn plaats in de punt van het veld in. Na een knappe actie van Ywer wist zij het enige doelpunt van de eerste helft te scoren. Friese Boys kon met een 1-0 voorsprong aan de ranja.

De tweede helft hield Friese Boys de druk erop. De verdediging met Tim, Thomas, Geert-Jan en invaller Jitse (Amos was afwezig) hield het achterin dicht, waardoor het middenveld hun werk kon doen. Er werd prachtig overgespeeld door Ruben, Ywer, Zaya en Jelmer. Nadat Jitse tweemaal de lat/paal raakte, maakte Ruben de 2-0. Keeper Wijnand moest even in actie komen, maar hield zijn doel schoon vandaag. Daarna zette Friese Boys zette nog andermaal de aanval in. Na mooi tikwerk kon Ywer de assist op Zaya geven, die het koelbloedig afmaakte: 3-0.

Een prachtige wedstrijd weer van dit mooie team. Drie punten erbij én de derde plek op de ranglijst.

Foto’s: Jantje Wiersma