Friese Boys JO11 – Buitenpost JO11

Doelpunten-festival, maar toch verlies voor JO-11
Op een drassig veld op de Saedkampe trad Friese Boys aan tegen VV Buitenpost . In een gelijk opgaande eerste helft werd er door beide partijen volop gescoord. Het publiek dat voorlopig voor het laatst welkom was aan de lijn zag de Blauwkes op voorsprong komen, 0-1. Een mooie actie van Karst werd bekeken naast de keeper geschoven, 1-1. Een aanvallende actie van Marieke werd in de rebound een goal voor Karst, 2-1. Wat volgde was een poeier van Marieke, 3-1. Lang kon er niet worden genoten van deze voorsprong. Verdedigend was het allemaal wat slordig bij de rood-witte formatie.
Buitenpost kwam dan ook weer langszij, 3-3. Toch ging Friese Boys op zoek naar meer, een aanval via Marieke eindigde via de voet van Sjoukje Thirza achter de doelman van Buitenpost, 4-3. De tegenstander bleef echter aandringen en scoorde direct weer de aansluittreffer, 4-4. Karst wist voor de thee nog twee keer doel te treffen, maar dat deed Buitenpost ook, 6-6 was de stand bij rust.
Na een speech van trainer Jan ging Friese Boys op zoek naar de voorsprong. Dit lukte via Karst. Echter was het Buitenpost die het spelletje een stuk slimmer speelde dan de thuisploeg. Wat resulteerde in een offensief en drie goals van Buitenpost, 7-9. Via Karst deed Friese Boys wat terug, 8-9. Ondanks een man meer situatie, na onsportief spel van een Buitenpost speler bleef het hierbij. Verdedigend mag er de volgende keer een tandje bij.