Friese Boys JO12 kampioen dd 18 maart 2023

JO 12 pakt ongeslagen kampioenschap
Sneeuw zat een kampioensfeest op de Saedkampe vorige week in de weg. Maar nu scheen de zon voor Friese Boys JO12 op sportpark de Swadde in Buitenpost. Gespannen kopjes vooraf in de kleedkamer. Coach André wist echter het hoofd koel te houden, aan alles was gedacht. In veel tassen zaten naast voetbalschoenen ook confettikanonnen, maar eerst moest er nog wel een wedstrijd gespeeld worden tegen de Blauwkes. Ruben liet zien dat het Friese Boys menens was. Met twee fraaie doelpunten nam Friese Boys de leiding, 0-2.
Iedereen zette zijn beste beentje voor, er kwamen kansen, maar er kon niet worden voorkomen dat Buitenpost profiteerde van de gegeven ruimte, 1-2. De gelijkmaker hong zelfs even in de lucht. Maar kort voor de thee scoorde Ruben opnieuw, 1-3. Het massaal aanwezige Friese Boys publiek kon met een gerust hart aan de koffie.
Buitenpost gaf zich echter niet gewonnen en na rust kwam de aansluittingstreffer, 2-3. Op werkelijk schitterende wijze kwam Friese Boys via Ruben op 2-4. Maar nog gaf de tegenstander zich niet gewonnen en scoorde Buitenpost 3-4. Inmiddels stonden de platte kar, vuurwerk, bloemen en medailles al klaar. Gelukkig kwam al snel het eindsignaal en zo bleef JO12 ongeslagen en de terechte kampioen. Zestien punten uit zes wedstrijden. Met de kar van Hoekstra werd de terugreis aangevangen.
Wat volgde was een glorietocht langs alle straten van Kollumersweach en ook de Westereen werd nog even wakker geschud. Bij de kantine was een onthaal met vuurwerk en patat. Coach André en zijn technische staf kunnen terugkijken op een mooie teamprestatie van alle jongens en meiden van dit team.
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Volgende wedstrijd
Friese Boys 1 - Ropta Boys 1
Datum: 09-03-2024
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys