Friese Boys JO13-1 – SC Marum JO13-2 Uitslag: 5-0

Nadat afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de tweede klasse tegen VCR was gespeeld, mochten wij woensdag 7 oktober sv Marum verwelkomen op sportpark de Saedkampe. De wedstrijd begon om 17:45 zodat er niet in het donker te hoeven worden gespeeld. Na de eerste gewonnen wedstrijd was het afwachten hoe goed deze tegenstander was. Nadat de spelers mooi op tijd aanwezig waren en hun wedstrijdtenue hadden aangetrokken, kon worden begonnen met de warming up. Vandaag op goal Robert, de verdediging bestond uit Jesse Jan, Jesse(aanvoerder), Jelte en Lennart. Het middenveld bestond uit Sydse, Tjitze en Wieger en de voorhoede bestond uit Foppe Durk, Jarno en Jitse de Vries. Op wissel begonnen vandaag Hielke, Javier, Syl en Jitse van Densel. Tijdens de wedstrijd werd er gewisseld zodat iedereen de nodige speelminuten kreeg.
Vanaf het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat de Boys de punten thuis wilden houden en dat SC Marum erg veel moeite hadden om het tempo bij te benen. De eerste minuten was het een richttingsverkeer richting de goal van SC Marum. Na twee maal een schot op goal van Foppe Durk was het Jesse die in de 3de minuut Tjitze met een mooie pass bereikte, Tjitze maakte het op zijn beurt beheerst af 1-0. Hierna kwam SC Marum toch meer in het spel en ging meer druk zetten op de goal van Friese Boys. Maar daar stond de solide verdediging die vandaag ook alle aanvallen van SC Marum vakkundig de baas waren. In de 8ste minuut was het Foppe Durk die een versnelling plaatste en de bal naar Jarno speelde die op de keeper af kwam en helaas net naast schoot. 1 minuut later was het Wieger die verwoestend uithaalde maar net over schoot. SC Marum stond vol onder druk en het was de keeper van de tegenstander die de ploeg overend hield. In de 11de minuut kreeg Friese Boys een corner, Tjitze nam de corner en Jesse kopte hem in 2-0. De Friese Boys gingen steeds beter spelen en waren de baas op het veld. In de 16de minuut was het Foppe Durk die de tegenstander uitspeelde en scoorde 3-0. 2 minuten later was het SC Marum die voor de eerste keer op de goal van Friese Boys schoten, maar Robert wist de bal vakkundig weg te werken .
In de 21ste minuut was het Tjitze die net naast schoot nadat Foppe Durk een goede snelle inworp had gedaan. In de 23ste minuut was het een mooie solo van Sydse die de bal afspeelde naar Tjitze en scoorde 4-0. De Friese Boys waren de baas en aanval na aanval volgden, in de 28ste minuut werd er na een mooie aanval weer bijna gescoord door Jarno, maar de keeper tikte hem uit de hoek. Toen kwam de bal bij Jitse de Vries die de bal tegen de paal schoot. De eerste helft zat erop er waren 4 doelpunten gescoord en het team had goed gespeeld. Het was tijd voor een ranja en een bakje koffie. De leider en trainers waren zeer tevreden.
De tweede helft begon en de Friese Boys gingen verder waar zij de eerste helft waren geëindigd, druk zetten op SC Marum. De wedstrijd was nog maar 3 minuten oud en Javier scoorde met een prachtig afstandsschot de 5-0. Achteraf was dit het laatste doelpunt van de wedstrijd, SC Marum was uitgeblust en de Friese Boys vonden het voor vandaag wel welletjes. In de 36ste minuut was er nog een schot van Jarno op goal maar hij miste helaas net. Daarna waren er nog kansen voor Jesse, Sydse, Tjitze en Foppe Durk maar de druk was eraf en de wedstrijd werd vakkundig en sportief uitgespeeld. De Friese Boys waren tevreden met dit resultaat en na het eindsignaal werd er nog een glaasje fris in de kleed box gedronken door de jongens.
Nu opladen voor de wedstrijd aankomende zaterdag tegen de koploper Grijpskerk. De spelers, trainers en leider keerden weer tevreden huiswaarts.
©Verslag: Otto Smid
©Foto´s: Erik Visser
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys