Friese Boys JO13-1 – ST Blija/Holwerd JO13-1 zaterdag 25-9-2021

Friese Boys-Blija/Holwerd
Op zaterdagmorgen 25 september mochten de Friese Boys op sportpark de Seadkampe aantreden tegen Blija/Holwerd. De opstelling van vandaag was Marvin in de goal, de verdediging bestond uit Lennart, Hessel, Jesse Jan(aanvoerder) en Durk. Het middenveld bestond uit Sytse, Jarno, Arjen en Jacob. De aanvallers van vandaag waren Bouke, Jelte en Hielke. Op de bank starten Bjorn, en Jesse. Tijdens de wedstrijd zou er weer door worden gewisseld zodat alle spelers de nodige speelminuten zouden krijgen. Vandaag zou het de eerste wedstrijd van de competitie worden en zouden we zien waar de Boys stonden.
Twee minuten over 9:00 werd er begonnen met de wedstrijd. De start was voor beide ploegen onwennig en er zat niet veel snelheid in het spel. Het tempo lag laag in het begin van de wedstrijd en de het overwicht lag in het begin van de wedstrijd bij Blija/Holwerd. Het was Marvin die zijn mannetje stond en de verdediging deed zijn uiterste best om de nul te houden. Dit lukte de eerste vijf minuten goed maar daarna was er toch een uitbraak van Blija/Holwerd die succesvol werd afgerond 0-1. Misschien waren de jongens nu wakker geschud, nog steeds bleef het tempo laag en kwamen de ballen kwamen niet aan op de plekken waar de jongens het wilden. Ondanks dat iedereen zijn stinkende best deed. Soms heb je van die dagen dat het even niet lukt en vandaag leek zo`n dag te gaan worden. Maar de wedstrijd was nog lang en misschien kwam er een kantelpunt in de wedstrijd? Stukje bij beetje ging het toch beter en gingen de jongens er wat meer in geloven en ging de bal wat meer richting de goal van Blija/Holwerd. Na 20 minuten kwam daar toch echt het eerste schot op goal van Jelte na een pass van Jarno. De ploegen deden niet voor elkaar onder op dit moment, alleen lag het tempo laag. Zo speelden de ploegen verder richting de rust.
Na een ranja en een bakje koffie werd er begonnen aan de tweede helft, die voor de Friese Boys beter begon. Er was na twee minuten al een schot op goal van Jacob die helaas net over ging. Drie minuten later was het nogmaals Jacob die nog een keer mocht schieten, maar dit schot werd gepakt door de keeper. Ook de verdediging van Friese Boys had het druk, waarbij Lennart, Jesse Jan, Hessel, Durk en Jesse hun alles er aan deden om niet meer een tegendoelpunt te incasseren. Toch was er na 9 minuten in de tweede helft een aanval van Blija/Holwerd die niet meer te houden was 0-2. Het verschil was gemaakt en ondanks de aanvalsdrift begin van de tweede helft zou het vandaag een zware dobber worden om de punten in Kollumerzwaag te houden. Dus werd er over geschakeld naar plan B, proberen de aansluitingstreffer te scoren en anders lekker te gaan voetballen en leren van deze wedstrijd. Want laten we eerlijk zijn dit was toch voor velen pas de vierde wedstrijd op het grote veld. Zo richting het einde van de tweede helft waren er nog kansen voor Jelte, Bjorn, Sytse en Jarno. Maar het mocht vandaag niet lukken en de eindstand werd daarmee vandaag ook bepaald op 0-2. Nu vooruit zien en volgende week zaterdag vol goede moed naar Ropta Boys te Oosternijkerk.