Friese Boys JO13 – CVO JO13 zaterdag 13-11-2021

Friese Boys JO13-1 blijft meestrijden in de top 4.
Op zaterdagmorgen 13 november mochten de Friese Boys, CVO uit Vrouwenparochie ontvangen. Na de verloren wedstrijd vorige week tegen Oostergo was de technische staf benieuwd hoe de ploeg hiermee om zou gaan? CVO was net zo`n sterke tegenstander, konden de Friese Boys vandaag een vuist maken? De opstelling van vandaag was Marvin in de goal. De verdediging bestond uit Lennart, Jesse Jan(aanvoerder), Hessel en Jesse. Het middenveld bestond uit Sytse Jacob en Jarno. De aanvallers deze ochtend waren Bouke, Giovanni en Jelte. Op wissel begonnen Hielke, Bjorn en Arjen. Tijdens de wedstrijd zou er weer door worden gewisseld zodat alle spelers de nodige speelminuten zouden krijgen.
Op sportpark de Seadkampe begon de wedstrijd om 9:30, die onder leiding stond van scheidsrechter Mark de Boer. Het weer was bewolkt maar droog vandaag. In het begin van de wedstrijd was het van beide kanten afwachten en aftasten. In het begin was CVO de sterkere ploeg, daarna was Friese Boys de bovenliggende partij. Beide ploegen gaven nog niet allesen dat hoeft ook nog niet. In de 7de minuut was er de eerste corner voor CVO. De Friese Boys hadden veel geleerd vorige week en kregen steeds meer vertrouwen. Dit leverde in de 8ste minuut een goed kans op voor Sytse. Helaas net naast, wat de eerste corner voor Friese Boys opleverde. Een goede corner die maar net over de spelers van Friese Boys heen ging. Dit was een grote kans, dit gaf de ploeg moed en nu door. Daarna volgden er nog enkele kansen over de linker kant van het veld via Giovanni. Het was Jacob die scoorde in de 12de minuut nadat Sytse een mooie bal over de spelers van CVO heen speelde 1-0. De voorsprong was er voor de Friese Boys en nu vasthouden. Vol goede moed gingen de Friese Boys ervoor. De verdediging stond als een huis en greep waar het moest keihard in. Het was ook zo`n ingreep die ervoor zorgde dat er net buiten de 16 meter een vrij trap voor CVO kwam. Nadat de keeper de muur had neergezet was het toch CVO die wist te scoren 1-1. Nu kijken hoe de Friese Boys hiermee omgaan? CVO zette door en bleef de Friese Boys onder druk zetten. Het waren Jesse, Hessel, Jesse Jan, Lennart, die er alles aan deden om het gelijkspel te behouden. De keren dat er een schot op goal kwam door CVO was het Marvin die in topvorm was en de balen keerde. Hij keepte vandaag een van zijn beste wedstrijden en zou zeker op dit moment en in de tweede helft belangrijke reddingen doen.
Toch probeerde het middenveld van Friese Boys na deze aanvallen van CVO ook door te breken met Jacob, Sytse en Jarno. Eerst via linker kant van Giovanni, daarna door het midden waar Jelte er ook alles aan deed. Vanaf de rechter kant was het Bouke die er alles aan deed om de ballen voor te krijgen. Aan het einde van eerste helft was er nog een kans voor Jarno, helaas net naast. Na de corner voor Friese Boys werd het tijd voor een ranja en een kop koffie.
Begin van de tweede helft waren de Friese Boys gedreven en gingen ze ervoor. CVO werd onder druk gezet met mooie lange ballen op Jelte en later Bjorn. CVO had tactisch gewisseld zodat Giovanni heel erg weinig ruimte kreeg. Er werd nu geprobeerd om via de rechter kant via Hielke te spelen en zo de ballen voor te krijgen. Arjen kwam de tweede helft erbij op het middenveld om het gat op te vullen wat er wel eens ontstond. De eerste 4 minuten waren voor de Friese Boys, maar daarna kwam CVO weer opzetten. En zo ging de wedstrijd alle kanten op. In de 42ste minuut was het Jacob die met een prachtig afstandsschot kon scoren 2-1. De voorsprong was er weer voor Friese Boys. Vol overgave speelde het gehele team. Zouden ze overwinning vandaag binnen kunnen slepen. Vol overgave werd er verdedigd en anders waren er goede reddingen van Marvin. In de 50ste minuut was er toch een aanval van CVO die erdoor heen kwam en werd de 2-2 gescoord. Maar nog gaven de Friese Boys niet op, vol goede moed ging de ploeg ervoor om het punt in Kollumerzwaag te houden. De laatste 10 minuten waren bloedstollend spannend en als de ploeg dit punt zou verdienen was dit gelijke spel behaald door de gehele ploeg. Het lukte en na het eindsignaal waren de leiders en trainer trots op het behaalde resultaat. Daarom gingen spelers, trainer, leiders en supporters tevreden naar huis. De aansluiting is er nog steeds met de top en volgende week mogen de Friese Boys thuis V.V. Dokkum ontvangen.