Friese Boys JO15 sluit seizoen af in stijl

Friese Boys onder 15 heeft het seizoen in stijl afgesloten. In een uitverkocht huis werd er met 2-0 van sv RWF JO15 gewonnen. Voor het eerst sinds Maart 2020 werd er weer gevoetbald onder grote belangstelling. Voor een ieder was dit weer wennen nadat je gewend was dat je alleen het getrap tegen een bal hoort of de vogels hoort fluiten.

Dat het een zinderende wedstrijd zou worden werd al snel duidelijk want na 9 seconden en gelijk na de aftrap werd er al gescoord door Friese Boys. Deze goal van onze goalgetter Ferry “Kane” verbrak het stok oude record van Roy Makaay die namens Bayern München in 2007 in de Champions League na 10 seconden scoorde tegen Real Madrid.Friese Boys domineerde de complete eerste helft en kreeg geen kans tegen. Met goed verzorgd voetbal werden de jongens van RWF helemaal van de mat getikt. Het was daarom ook wachten op de 2-0. Ondanks het mooie weer begon het toch enorm te regenen. Geen water maar kansen die helaas niet in goals werden uitgedrukt.De wissel van Foppe zou een gouden worden. Na dat Foppe in het veld kwam voor Hendrik kwam er veel dreiging vanaf de linkerkant en deze resulteerde niet veel later dan ook in een 2-0 voorsprong doordat Foppe op de goeie plaats stond. Na de uitzinnige feestvreugde was het ook direct rust.

In de tweede helft regende het ook enorm veel kansen. De keeper van RWF keepte een uitstekende tweede helft en hier was geen doorkomen aan. Na een goede voorzet van Jurjen stond Foppe opnieuw goed voor de goal om de bal binnen te werken. Een goeie goal zou je zeggen maar wat niemand anders zag, zag de arbiter van deze middag wel. De man met de fluit constateerde een handsbal en de goal werd afgekeurd. De wedstrijd eindigde dus in 2-0 voor de jongens in het rood-wit.

Deze wedstrijd betekende ook gelijk de laatste wedstrijd van de Regiocup en het huidige voetbalseizoen. Aanstaande Woensdag spelen de jongens nog één oefenwedstrijd tegen Be Quick Dokkum. Een seizoen die helaas weinig wedstrijden kende maar wel een seizoen waarin er een goede sfeer in het team werd gecreëerd en er leuke dingen werden bereikt op zowel de training als in de weinige wedstrijden die wel werden gespeeld.