Friese Boys JO17-1 – Leeuwardeer Zwaluwen JO17-1 zaterdag 6-11-2021

“Friese Boys JO17 schittert in spektakelstuk langs CSV.de Leeuwarder Zwaluwen
Op deze koude herfst ochtend stonden Friese Boys en Leeuwarder Zwaluwen tegen over elkaar, Na dat er twee weken geleden keurig gewonnen werd van Broeksterwalden Jo17-1 werd er vorige week kansloos verloren bij nummer drie SC Stiens.
Bij winst doet de rood witte equipe uitstekende zaken op de ranglijst in de eerste klasse om weer met de bovenste regionen mee te draaien.
Om 10.30 uur werd er op sportpark “De Seadkampe” afgetrapt onder leiding van arbiter Silco van Dijk. Zwaar gehavend begon Friese Boys aan deze wedstrijd, maar liefst 5 spelers misten door blessures of een schorsing. Het was de thuisploeg die het spel bepaalde in de eerste helft. Het goede positie spel waar een week op werd getraind kwam tot uiting want het befaamde tikkie takka voetbal leverde direct een aantal goeie kansen op. Na een kwartier was het Klaas Pieter Huntelaar die de bal binnen werkte en de 1-0 op het scorebord tekende. Na uitstekend drukzetten werd de spits bediend die zijn tweede goal van het seizoen binnen werkte.Het harde werken resulteerde keer op keer dat Friese Boys snel de bal terug veroverde en de mannen uit de hoofdstad het nakijken liet. Continu werd er druk gehouden en met goed voetbal leverde dit weer grote kansen op. Zo werd nog geen 10 minuten na de 1-0 de 2-0 binnengewerkt door opnieuw Klaas Pieter Huntelaar. Na dat Jurjen “Sancho” de Boer razendsnel zijn directe tegenstander voorbij snelde en de bal perfect voorzette was het Jarno “Brandt” die de bal terug kopte op de inlopende Klaas Pieter Huntelaar die zo zijn tweede van de ochtend binnen wist te werken. Via een penalty, onterecht gegeven na een aangeschoten handsbal, kwam Leeuwarder Zwaluwen terug tot 2-1. Met nog 10 minuten te gaan tot de rust bereikt was werd het nog even spannend zou je denken maar na dat Riemer zijn bal via de verdediger over de keeper zag vliegen en de 3-1 op het scorebord zette blijft de vraag nog steeds op wie zijn naam de goal zou komen te staan. Ruststand was 3-1 in het voordeel van Friese Boys.
De tweede helft werd het tegenovergestelde van de eerste. Het spelbeeld draaide om en het kwam nu aan op hard werken en strijden als team.
Want nog geen 10 minuten na rust werd de bal voor de tweede keer deze ochtend op de stip gelegd, ook deze keer faalde de strafschoppen nemer uit Leeuwarden niet en zo zette hij de stand op 3-2. Na dat we ook nog 10 minuten met 10 man kwamen te staan werd het een hele andere opgave maar dit pakte vervolgens heel goed uit. Ook het uitstekend keeperswerk van Bart Gjalt en het sterren duo Sytse “Stones” en Sil “de Ligt” hield de ploeg op de been. Het Leeuwarder vuur offensief kon niet de rood witte muur van Friese Boys achterin doorbreken. Na het laatste fluitsignaal was er dan ook de nodige opluchting want er werd als team gestreden voor de 3 punten.
Door deze overwinning stijgt Friese Boys Jo17 naar de 4e plaats in de eerste klasse. Over twee weken reizen de mannen af naar nummer laatst Be Quick Dokkum Jo17-3. Aftrap is om 10.15 uur.