Friese Boys JO17 blijft ongeslagen

Friese Boys JO17 blijft ongeslagen na de doordeweekse wedstrijd tegen SC Twijzel/ SC Kootstertille JO17.

Wederom stond er een doordeweekse wedstrijd op het programma voor Friese Boys JO17, omdat afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen SC Twijzel/ SC Kootstertille JO17 niet door kon gaan. Rond half 7 werd er in Twijzel afgetrapt. Friese Boys startte met de volgende 11 spelers: Klaas Pieter, Jan, Jens, Oane, Marnick, Daniel, Sytze, Milan, Sieds, Riemer en Rowan. Op bank zaten de net herstelde spelers Roan en Sietse, daarnaast was Nick nog mee.
Ook vanavond liet de eerste goal niet lang op zich wachten, want de wedstrijd was amper drie minuten bezig of de eerste bal lag er al in voor Friese Boys. In de derde minuut stond Rowan goed op te letten bij een vrije trap van Marnick. De vrije trap werd niet goed verwerkt door de keeper van de tegenstander, waardoor Rowan van dichtbij de bal het doel in kon tikken: 0-1. Na een vroege goal kreeg Friese Boys nog enkele kansen om de score uit te breiden, maar de 0-2 bleef uit. Door het niet benutten van de kansen was het wachten op het moment dat de goal aan de andere kant zou vallen. Dit gebeurde dan ook in de 25ste minuut. Na 2 missers achterin kon de spits van SC Twijzel/ SC Kootstertille JO17 ervan door met de bal en zorgde voor een gelijke stand: 1-1. Tot overmaat van ramp werd het ook nog voor de rust 2-1 voor de thuisploeg. Een zwak verdedigend Friese Boys kon niet voorkomen dat een vrije trap werd binnengelopen: 2-1.
Na een donderspeech van Wietze in de rust had Friese Boys niet lang nodig om de stand weer bij te draaien. Na een kleine tien minuten stond de thuisploeg weer achter. Vlak na rust werd er een goede crosspass over de verdediging gegeven door Marnick. Deze bal kwam uit bij Sieds en die wist wel raad met zo’n bal en zorgde voor een gelijke stand: 2-2. Deze goal werd snel opgevolgd door nog een doelpunt voor Friese Boys. Een vloeiende counter werd benut door Sieds, nadat Milan de achterlijn had gehaald en de bal voor geslingerd had. Deze sterke lijn werd doorgezet door Friese Boys en zo kregen ze steeds meer grip op de wedstrijd.
De voorsprong werd uitgebouwd naar twee doelpunten verschil in de 53ste minuut. De bal belande in een soort flipperkast in de zestienmeter van de tegenstander, waarna de bal voor de voeten van Riemer uitkwam. Hij zorgde vrij gemakkelijk voor de 2-4. Met deze stand leek de wedstrijd wel redelijk onder controle voor Friese Boys. Dit bleek wel toen Sieds met een goede voorzet Riemer vrij speelde voor de keeper en die voor een stand van 2-5 kon zorgen. De eindstand werd echter in de laatste minuten bepaald door de tegenstander. SC Twijzel/SC Kootstertille JO17 zorgde in de laatste minuten nog voor de 3-5, maar de drie punten gingen mee terug naar Kollumerzwaag.
Deze drie punten zorgen ervoor dat de Friese Boys JO17 gedeeld 1ste staat in de competitie met 9 punten uit 3 wedstrijden!