Friese Boys JO19 – Blauw Wit ’34 JO19-2 zaterdag 29-1-2022

Friese Boys JO19 – Blauw Wit “34 JO19-2         2-5       (1-1)

Na de oefenwedstrijd tegen Friese Boys JO17 kon de 1e competitiewedstrijd gespeeld worden. In de nieuwe indeling is Blauw Wit middenmotor 1e klasse erbij gekomen. Dit team scoorde 41 x, Friese Boys scoorde 26x, dus het beloofde een doelpuntrijke pot te worden. Er was vandaag 1 spelbreker en dat was de harde wind.

Onder leiding van scheidsrechter Peter Luimstra werd er om 10.30 uur afgetrapt. Beide teams creëerden in de beginfase bijna geen kansen. Via combinaties of individueel spel waren beide teams aan elkaar gewaagd. De achterhoede met Oane, Luut, Lucas en Marwan en keeper Danny stonden degelijk te voetballen. Toch kwam Blauw Wit op voorsprong, de rechtsback was meegelopen en Ilian kwam net te laat, toen de voorzet ineens werd gegeven, de linkerspits was er als de kippen bij om te scoren 0-1. Friese Boys probeerde voor rust de gelijkmaker te forceren. Oane, Rowan, Jesse en Jan Peter kregen kansen, geen goals. Het was Ilian, die een foutieve aanname van de libero afstrafte, door af te pakken, duel te winnen en onder de keeper door te schuiven. Ruststand 1-1.

In de 2e helft kwam Jilt in het veld, zijn voorzetten waaiden achter het doel. Blauw Wit deed van zich spreken, de nieuwe linksbuiten was Luut de baas en in de korte hoek, ging de bal onverwacht langs keeper Danny 1-2. Friese Boys liep weer achter de feiten aan, corners en kansjes waren er wel, maar Sieds, Nick, Oane en Jilt konden de gelijkmaker niet op het bord krijgen. Blauw Wit prima voetballend kwam zelfs op 1-3, toen uit een corner van Friese Boys, de counter kon plaatsvinden, een steekpass en deze kans werd keurig afgerond. Riemer werd nog ingebracht en kon terugzien op een prima invalbeurt. Friese Boys probeerde het wel, maar het was net niet en de tegenstander bleef loeren op de counter en wederom werd er gescoord 1-4. Een uitstekende interceptie van Lieuwe Jan belandde bij Marwan, die de uitlopende keeper met een schuiver versloeg 2-4. Er was sprake van een opleving, maar binnen een paar minuten werd een rebound in de bovenhoek geschoten door Blauw Wit 2-5. Daarna kabbelde de wedstrijd naar het einde. Blauw Wit won terecht, deze sportieve wedstrijd.