Friese Boys JO19 – Harkemase Boys JO19 zaterdag 30-10-2021

Zaterdag 30 oktober 2021

Friese Boys JO19 – Harkemase Boys JO19      2-9 (2-2)

Na 3 overwinningen moest er gespeeld worden tegen koploper Harkemase Boys. In de beker was van dit team verloren met 8-0. Friese Boys had dezelfde selectie als afgelopen maandag tegen Vidosa. Onder leiding van Silco van Dijk werd er om 10.30 uur afgetrapt. Het veld was gladder door de regen en met het zand wat door de gemeente op het veld was gedropped deze week werd het er niet gemakkelijker op. Friese Boys startte prima en probeerde Harkema van zijn stuk te brengen, de voorwaartsen Oane en Jilt werden prima gevonden, helaas bleef het bij een aantal corners voor Friese Boys, geen goals. Harkemase Boys probeerde via de opkomende backs de vrije man te vinden en dat lukte na 17 minuten, Jilt was mee gelopen en zijn sliding was net te laat in de 16 meter, penalty voor Harkema en een gele kaart (10 minuten tijdstraf) voor Jilt. De strafschop werd benut, ondanks dat keeper Danny in de goede hoek lag 0-1. Even later werd het zelfs 0-2, Friese Boys nog met 10 man spelend. Sieds kwam Jilt vervangen, want Jilt had bij zijn sliding een blessure opgelopen. In de laatste fase van de 1e helft werd er door beide teams gestreden, Harkema was beter in het positiespel en met crosspasses probeerden ze het spel snel te verplaatsen, keeper Danny had er goed het oog in en behield Harkema van scoren samen met Marwan, Lucas, Pieter en Luut. De hardwerkende middenvelders Nick, Jesse, Ilian ontregelden bij tijd en wijle Harkema met behulp van de voorwaartsen Oane, Jilt en Rowan. Nick ging er aan de rechterkant vandoor en werd in de 16 meter onderuit gedrukt, dat leverde een strafschop op, die door Nick werd benut 1-2. Op slag van rust viel zelfs de gelijkmaker, voor de dug out leek Friese Boys een overtreding te begaan, het spel mocht doorgaan en 2 mislukte slidings van Harkema, bracht de bal bij Oane die alleen voor de keeper, uiterst koel bleef en de gelijkmaker binnenschoot. Rust 2-2. Na de rust 2 wissels, Marten en Yoeri voor Rowan en Oane.  Friese Boys bleef brutaal voetballen tegen Harkema en kwamen een aantal malen goed door, helaas kon Marten, Yoeri, Nick de kansen niet verzilveren. Harkema kwam ineens met een spijtende diagonale pass alleen voor keeper Danny en deze werd koel benut 2-3. Oane Bosma en Roan kwamen Luut (goed spelend) en Ilian vervangen. Er werd tussen 20ste en dertigste minuut niet scherp verdedigd door het team, helaas ook een bal door de benen van de keeper en een vrije trap die los werd gelaten en zo ging de score naar 2-6. Friese Boys probeerde het nog wel, maar enkele plaagstootjes waren niet voldoende om te scoren. In de slotfase liep de score zelfs op naar 2-9. Een geflatteerde eindstand, maar een terechte nederlaag.

Volgende week zaterdag wordt er gespeeld tegen nummer 2 Kollum nog ongeslagen, die nipt won van laagvlieger Roden 3-2, in een oefenwedstrijd werd dik verloren van Kollum.