Friese Boys JO19 – Jubbega JO19 zaterdag 5-3-2022

Friese Boys JO19 – Jubbega JO19       1-5       (0-1)

Na een aantal weken niet te hebben gevoetbald kwam het team uit Jubbega op visite. Deze vereniging heeft ook de rood witte kleuren, Friese Boys startte in de blauwe shirts onder leiding van scheidsrechter Jan Theo.

In de beginfase was het aftasten en leden beide teams regelmatig balverlies, beide teams misten ritme van wekelijks spelen. Friese Boys leek een optisch overwicht te hebben, maar kansen leverde dat eigenlijk niet op. De tegenstander kreeg een aantal corners en deze werden met kunst en vliegwerk uitverdedigd. Halverwege de 1e helft kwam Jubbega toch op voorsprong en liep Friese Boys achter de feiten aan. Toen Oane een foutje van de achterhoede leek af te straffen 25 meter van het doel werd hij vast gehouden. Een ieder verwachte een kaart, helaas bleef het bij een vermaning. Daarna werd het wat grimmiger en werd de rust bereikt met 0-1.

Na de rust werd er gewisseld en probeerde Friese Boys de bakens te verzetten en dat leverde kansjes op, maar geen goals. Het was toch Jubbega wat de score uitbreidde, keeper Danny tikte de bal naar de zijkant met de hand en daarna viel de spits, tot een ieders verbazing wees de scheidsrechter naar de stip. De ingeschoten strafschop werd nog gered door Danny, helaas via de paal werd de rebound alsnog binnen getikt 0-2. Even later werd Luut verrast door zijn tegenstander en de lage voorzet werd binnen getikt door de spits 0-3. Friese Boys rechte de rug en kwam op 1-3 toen Oane, Nick de diepte in stuurde zijn actie vanaf de achterlijn kwam bij Jan Peter terecht die vanaf de 16 meter lijn scoorde. Daarna had Friese Boys het betere van het spel en werden de verdedigers van Jubbega op de proef gesteld, dat leverde de nodige overtredingen op. De scheidsrechter moest in deze fase handelend optreden. Helaas kon Friese Boys de aansluitingstreffer niet maken en door persoonlijke fouten werd het uiteindelijk een geflatteerde 1-5 nederlaag.

Aanstaande zaterdag 12 maart 2022 wordt er in Kollum gespeeld om 10.30 uur.