Friese Boys JO19 – VIDOSA JO19 maandag 25-10-2021

Maandag 25 oktober 2021 Friese Boys JO19 – VIDOSA JO19 5-4 (2-3)
(Vier Dorpen Samen,voetbalverenigingen s.v. Olyphia, v.v. Zandhuizen, v.v. Oosterstreek en Sport Vereent).
Friese Boys inmiddels 2x gewonnen tegen Roden (6-4) en De Sweach (7-2) en de tegenstander Vidosa had de laatste 2 wedstrijden verloren tegen Drachten (1-5) en Kollum (1-7). In deze competitie is er nog geen 0-0 eindstand geweest. Het beloofde een doelpuntrijke pot te worden.
Onder leiding van Bote Veenstra werd er om 20.00 uur afgetrapt. Friese Boys probeerde het initiatief te nemen en met Jilt op links kwam er een paar mooie voorzetten helaas nog geen goals. Binnen 5 minuten werd een uitbraak door de gasten uitstekend afgerond met een pegel van afstand, keeper Danny kon er niets aan doen 0-1. Het duurde echter niet lang voordat er werd gescoord deze keer door Friese Boys, op het zanderige veld verslikte de laatste man van de gasten zich en Jilt was er als de kippen bij om alleen voor de keeper koel te scoren 1-1. Jilt miste nog alleen voor de keer, op assist van Nick. Friese Boys was daarna de betere ploeg en kwam terecht op voorsprong voorbereidend werk van Nick en Jilt belandde de bal bij Ilian die kon binnen tikken 2-1. Even later had Jilt een uitstekende actie en zijn voorzet leek door Youri te worden binnen getikt, helaas miste hij bij de 2e paal. Langzamerhand nam Vidosa het heft in handen en nogmaals van afstand werd de trekker over gehaald, keeper Danny kon er alleen maar naar kijken 2-2. Nog voor rust werd een dieptebal op waarde geschat door de linksbuiten van Vidosa, Roan en Lucas konden de inzet niet voorkomen en in de verste hoek was Danny kansloos en de ruststand werd 2-3.
In de 2e helft werden er 4 wissels gedaan door het duo Johannes en Jelmer. Luut, Rowan, Oane en Sieds kwamen in het veld voor Marten, Jilt, Youri en Roan, dat betekende dat de achterhoede en de voorhoede werden gewijzigd. Friese Boys kwam fris voor de dag en net als in de 1e helft werd er als team gespeeld en bij balbezit werd de juiste kleur gevonden. Oane miste in de 2e minuut alleen voor de keeper en zijn inzet ging rakelings naast. Een minuut later werd Nick diep gestuurd en zijn inzet kwam bij Oane terecht en zijn voorzet werd uitstekend binnen getikt door spits Rowan 3-3. De koek was nog niet op, want Oane werd opnieuw weggestuurd door Nick en ging onderuit in de 16 meter en een strafschop werd gegeven. Marwan belastte zich met deze penalty, helaas tikte de keeper de bal uit de hoek, helaas tikte hij de bal voor zich. Nick was er als de kippen bij om binnen te tikken en 4-3 aan te tekenen. Daarna ontspon zich een leuke pot, Oane Bosma kwam Pieter Pel vervangen. De gelijkmaker van Vidosa werd gescoord toen keeper Danny de bal losliet, de spits stond op het moment van schieten al buitenspel, dus werd de goal afgekeurd. Friese Boys nam meer afstand toen Ilian, Sieds en Nick op de linkerkant combineerden. Nick ging er vandoor en bediende Oane op maat die met de rug naar de goal weg draaide en zijn uitstekende invalbeurt belandde met een treffer, diagonaal binnengeschoten 5-3. Toch bleef de tegenstander gevaarlijk, de aanvoerder bleek de beste en zorgde voor aanvoer naar de spitsen van Vidosa. Ineens werd een vrije trap voor geslingerd door Vidosa en na 4 klutssituaties lag de bal achter Danny 5-4. Het talrijke publiek kreeg nog een zeer spannende slotfase. Vidosa geloofde er weer in en er werd naar hartenlust geduelleerd door beide teams, de scheidsrechter moest aan de bak en deed dit met verve. Vidosa raakte nog de onderkant van de lat. Vidosa nam alle risico’s door 1 op 1 te spelen. Daardoor kwam Oane in balbezit en zorgde dat Nick diep werd gestuurd en alleen voor de keeper schoot hij in het zijnet. Marwan kreeg nog een gele kaart door een handsbal, Friese Boys moest de laatste minuten met 10 man verder. Vrije trappen en corners van Vidosa met keeper van Vidosa in de 16 meter was spectaculair, maar de achterhoede met keeper Danny, Lucas, Luut, Oane, middenvelders Jesse, Nick, Sieds en voorhoede Rowan, Youri en Oane streden en overleefden.
De eindstand werd 5-4 in een spectaculaire pot voetbal. Na 3 winstpartijen in de 1e klasse op rij, komt a.s. zaterdag koploper Harkemase Boys JO19 op visite om 10.30 uur, in de beker won Harkema met 8-0.