Friese Boys JO8 – Eastermar JO8-1 zaterdag 4-12-2021

Friese Boys JO8-1 produceert zesklapper tegen Eastermar JOw8-1

Na een ijzersterke eerste helft van Friese Boys wisten de dames en heren uit Eastermar eigenlijk al genoeg. Er viel vandaag niets te halen in Kollumerzwaag. Ruststand: 5-0. Eindstand: 6-0.

Direct vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Hielke de Graaf ging Friese Boys vol vuur uit de startblokken. De verdedigingslinie onder aanvoering van Karst stond niets toe. En na elke balverovering werd er binnen de gehele ploeg zeer goed overgespeeld. Doelman Ben had het daardoor niet heel druk, maar hij stond er wanneer dat moest.

Het was Melle die de score opende. Met zijn neusje-voor-de-goal stond hij weer eens op de juiste plaats en tikte beheerst de 1-0 binnen. Daarna was het tweemaal de beurt aan mede-aanvaller Milan. Eerst de 2-0 via een vakkundige spitsengoal, gevolgd door de 3-0 na een mooie soloactie.

Ook Dirk-Rinze liet zich gelden: een kiezelhard afstandsschot van zijn voet spatte uiteen op het aluminium. Het doel trilde nog lang na. Direct daarna viel de 4-0 toch. Het was Mart Jelke die van achteruit opstoomde, door de Eastermarder verdediging heen slalomde en met buitenkantje links raak schoot. De 5-0 viel vlak voor de rustpauze door een eigen doelpunt van Eastermar, na knap voorbereidend werk van Herre.

Bij aanvang van de tweede helft waren de goalies aan beide kanten vervangen. Aan Friese Boys zijde nam Jorn plaats onder de lat. Aan de overkant was het de nieuwe keeper van Eastermar die lang zijn doel schoon hield. Keer op keer vormde hij een sta-in-de-weg aan het einde van meerdere mooie aanvallen van Friese Boys. Hier hadden meer doelpunten uit kunnen vallen. Vooral die ene vloeiende Tiki-Taka aanval die werd opgezet door Aldert-Jan had meer verdiend.

In de blessuretijd was het toch nog 1 keer raak. Melle schoot de bal heerlijk via de binnenkant van de paal binnen en bepaalde daarmee de 6-0 eindstand. Bij het klinken van het laatste fluitsignaal snelde het gehele team naar elkaar toe om de overwinning al hossend met elkaar te vieren. Prachtig die teamspirit!

Na afloop van de wedstrijd werden de penalty’s met scherp geschoten door Friese Boys. Doelman Jorn liet zich ook even goed zien met meerdere mooie zweefduiken. Volgende week nog één keer knallen voor het ingaan van de winterstop, waarbij de uitwedstrijd tegen SC Veenwouden JO8-1 op het programma staat.