Friese Boys JO8 – FC Burgum JO8-3 zaterdag 6-11-2021

Vandaag kreeg Friese Boys JO8 de jongens van FC Burgum JO8-3 op bezoek.
Vanaf de 1e minuut wordt er druk gezet door Friese Boys, Dirk-Rinze krijgt in de 1e minuut al een flinke kans maar deze is mis. Na nog een minuut neemt Melle de bal mooi aan op zijn borst en trapt direct op doel, mis. Daarna probeert Mart-Jelke de 1-0 te scoren maar ook deze gaat helaas mis.
In de counter weet Burgum door te breken en schiet op doel, deze bal gaat net naast het net van Jorn. Na een evenwichtige paar minuten wordt er dan toch verdient de 1-0 gescoord, Melle schiet vanuit de hoek keurig binnen in de 8e minuut. In de 12e minuut is het weer Melle die raak schiet, 2-0. Na een mooie actie weet Dirk-Rinze in de 14e minuut de 3-0 te scoren. Nadat Burgum door de verdediging van Karst breekt met een schot op doel tot gevolg weet Mart-Jelke met een knappe soloactie toch weer voor de goal te komen, hij schiet hard maar helaas weet de keeper deze poging te keren. In de 17e minuut heeft Burgum een gevaarlijke kans, welke naast glipt. In de 19e minuut staat Milan voor de goal en schiet netjes binnen de palen, 4-0. Net voor de ranjapauze schiet Melle de 5-0 nog binnen.
Na de rust heeft Burgum power en zet meteen druk. In de 1e minuut van de 2e helft krijgen zij al een flinke kans. Herre houdt deze keurig tegen.Het spel is deze 2e helft meer aan elkaar gewaagd, beide partijen doen goed hun best om een goal te scoren. In de 11e minuut van de 2e helft schiet Burgum keihard richting goal, maar keeper Herre heeft zijn ogen op de bal en houdt deze harde knal tegen, de redding van de wedstrijd kunnen we wel zeggen. Een minuut later weet Burgum dan toch te scoren. De 5-1 valt tussen de palen. Een paar minuten later is het nog een keer raak, 5-2. Een minuut later staat Dirk-Rinze voor het doel en scoort de 6-2. Net voor het fluitsignaal weet Burgum de laatste goal van de wedstrijd te scoren. De wedstrijd eindigt met 6-3.
Het was weer een spannende pot, waar de ploegen aan elkaar gewaagd waren, toch zijn de jongens van Friese Boys nog steeds ongeslagen!